Асоціація консалтингових фірм взяла участь у Другому київському безпековому форумі для молоді

22-23 листопада за ініціативи Фонду «Відкрий Україну» (заснований Арсенієм Яценюком для зміцнення публічної дипломатії та розвитку авторитету України у світі), пройшов   Другий київський безпековий форум для молоді.

Метою заходу стало створення платформи для обговорення молодими експертами актуальних питань міжнародних відносин і зовнішньої політики України, а головними завданнями − посилення ролі молодих експертів у процесі політичного аналізу та розвитку.

Тема цьогорічного форуму: «Ефективне управління: єдиний шлях до ЄС?». У заході взяли участь фахівці з Австрії, Великої Британії, Грузії, Нідерландів, Пакистану, Швейцарії, а також дипломати та представники міжнародних організацій в Україні (ЄС, ООН, НАТО, ОБСЄ, Світовий банк тощо).

Протягом двох днів учасники й експерти обговорювали актуальні для України і ЄС питання управління, верховенства права, дотримання законів у державі.  Запрошені гості наголосили на важливості вступу України до Європейського союзу.

Джеймс Шерр, старший позаштатний співробітник Королівського інституту міжнародних відносин (Великобританія), наголосив на необхідності та важливості демократії в повсякденному житті країни, застосування верховенства права і захисту прав людей кожного дня, а не лише під час виборчої кампанії. «Демократія має бути способом дій уряду та країни», − зазначив пан Шерр. Сьогодні на перше місце виходить  громадянське суспільство, яке хоче бачити Україну в ЄС.

Голова Amnesty International в Україні Тетяна Мазур зазначила, що в нашій країні є всі законодавчі напрацювання європейського зразка, в тому числі щодо  вирішення корупційних питань. Відсутньою є лише політична воля для їх впровадження.

Директор  Інституту свободи інформації Грузії Георгі Клдіашвілі розповідав про позитивні приклади боротьби з корупцією в Грузії. На його думку,  суспільство самотужки має долати її прояви.

Голова правління «Райффайзен Банк Аваль» Володимир Лавренчук говорив про бізнес-середовище, умови розвитку фінустанов, банківську систему управління, яка може стати ефективним прикладом для державної моделі. Найважливішою умовою, на його думку,  є розвиток команди, системна робота та обов’язкове дотримання «правил гри».

Ірина Сушко, директор організації «Європа без бар’єрів» звернула увагу, що важливим моментом на шляху до ЄС, безвізового режиму, свободи пересування є не лише технічні критерії, але й висвітлення цього питання у ЗМІ. Від рівня їх кваліфікації, здатності правильно донести інформацію в маси залежить сприйняття й розуміння людьми загальної ситуації.

Арсеній  Яценюк у своєму виступі заявив, що в Україні немає іншого шляху, ніж ЄС, тому сьогодні представники опозиційних сил та громадськість мають докласти максимум зусиль, аби  змусити владу виконувати рішення країни та відповідати за свої дії, а особливо за бездіяльність.

В цілому ж більшість експертів вважають, що Україна має всі шанси та потенціал стати європейською державою, з громадянськими правами, дієвою владою і вирішенням проблем корупції. І все залежить далеко не від держави і владних інститутів, а, в першу чергу, громадськості.


Читати також:

  1. Асоціація консалтингових фірм стала членом Федерації роботодавців України
  2. Асоціація консалтингових фірм щиро вітає Вас з Великоднем!
  3. Президент Асоціації консалтингових фірм Олександр Бойко взяв участь у з’їзді Федерації роботодавців України
  4. Новий партнер Асоціації консалтингових фірм – Київський університет права НАН України
  5. В Мінфіні обговорили прогноз держбюджету на 2013 та 2014 роки

Тема : News