Безробітних українців поменшало?

У першому півріччі цьогоріч в Україні в середньому рівень працевлаштування безробітних зріс до 30%, натомість за січень-червень минулого року показник становив 27,7%. Про це повідомляє УНІАН.

Так, відповідно до повідомлення Держслужби зайнятості, за перші 6 місяців було зареєстровано 938 тисяч безробітних, серед яких на облік у зазначений період стали 63,1 тисячі. Статистика продемонструвала, що найбільша кількість безробітних проживає в Донецькій області (72,7 тис.), а також на Дніпропетровщині (65,7 тис.). Найменше ж осіб без роботи − у Закарпатській (20,4 тис.) і Чернівецькій (17,4 тис.) областях. За аналізований період у Держслужбу зайнятості працедавці заявили 539,4 тис. вакансій, майже всі з яких − робота в державних установах.

За перше півріччя за допомогою служби зайнятості знайшли роботу 281,7 тисяч осіб, що на 8% більше за показник 2013 року. Також 8,9 тисяч безробітних відкрили власний бізнес, натомість роком раніше таких було 7,1 тисяча.

У першому кварталі нинішнього року, згідно з методологією української статистики, рівень безробіття серед населення у першому кварталі поточного року становив 1,9%. А у травні через анексію Криму він скоротився до 1,7% від всіх працездатних громадян країни.

Згідно з даними Міжнародної організації праці, за 1-й квартал рівень безробіття становив 8,8% від всіх економічно активних українців. Минулого року результат дорівнював 8,1%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у червні поточного року кількість вакансій скоротилася на 25%. Традиційний літній спад був поглиблений складною політичною і економічною ситуацією в Україні. Такими є дані HeadHunter Україна.


Читати також:

  1. У червні офіційний рівень безробіття знизився до 1,6%
  2. В Європі зростає рівень безробіття
  3. В Україні знизився офіційний рівень безробіття
  4. Іноземні компанії скорочують українців
  5. Рівень безробіття в Єврозоні збільшився до 10,8%

Тема : News