Будинки в Києві стабільно дешевшають

Середня ціна виставлених на продаж будинків у межах Києва у вересні цього року становила 1 200 дол. за 1 м2. Якщо порівнювати ці дані з показником червня 2016-го, то спад у доларах дорівнює 3,1%. Такими є результати щоквартального огляду нерухомого ринку порталу “Столична нерухомість”.

Як зазначається в огляді, аналогічний показник зниження вартості спостерігався і в другому кварталі поточного року, а від початку 2016-го спад середніх цін у доларах на столичні будинки становив 10,1%. Порівняно з даними за вересень 2015-го будинки подешевшали на 18,5%.

Втім, за минулий квартал житлова нерухомість втратила в ціні не в усіх районах: у Дніпровському будинки здорожчали на 0,1%, в Оболонському –  на 0,6%. Чимале зростання середніх цін на будинки помітили в Деснянському районі – 5,5%. В усіх інших київських районах відзначили зниження вартості житла на 1,4-7,1%.

До речі, стало відомо, на що слід очікувати від ринку нерухомості в наступному році. Так, ціни на квартири в Києві не знижуються, а навіть дещо підвищуються. За інформацією порталу Domik.ua, наприкінці вересня вартість зросла в усіх сегментах столичної нерухомості: двокімнатні квартири з непрохідними кімнатами здорожчали на 2,7%. Дещо менше зростання стосувалося не таких популярних типів апартаментів.

Втім, можливо причиною стало стрімке збільшення кількості пропозицій житла: за останній тиждень вересня пропозиція зросла на 8,4%. Також стало відомо, що в цілому по Києву вартість квадратного метра піднялася на 2%.


Читати також:

  1. Будинки у столиці здорожчали на 75,9%
  2. Нові квартири в Києві здешевшали
  3. Вторинне житло в Києві зросло у ціні
  4. Нерухомість у Києві здешевіла
  5. Оренда квартир в Києві: на що розраховувати?

Тема : industry News,News