Ціни на квартири впали в усіх районах столиці

Згідно з дослідженням компанії UTG, станом на початок травня у всіх десяти районах столиці ціни на квартири продемонстрували падіння.

Так, в абсолютному значенні найбільше «просіли» ціни на метри у Шевченківському районі. Тут за місяць житло на ринку б/в квартир здешевшало в середньому на $42 на 1 м кв. Таким чином, наразі вартість квартир у цьому районі становить $2 257 за 1 м кв.

На $31 впала ціна квадратного метра у Дніпровському і Голосіївському районах Києва, становивши $1612 і $1719 за м кв. відповідно.

Що стосується цін на квартири у найдорожчому районі міста − Печерська − тут ціна впала найменше: лише на $19,78 за м кв. Наразі за 1 кв. м житла у цьому районі доведеться віддати $2 873. Втім, ціни на нові квартири на Печерську показали одне із найбільших знижень − на $24 за квадрат (до $2 457). Ще більше здешевшали нові метри у Голосіїво − на $27 (до $1 681).

У травні на ринку вторинної нерухомості середня ціна становила $1 862 за 1 кв.м, натомість на ринку новобудов − $1 279.

Зі слів аналітика департаменту стратегічного консалтингу UTG Костянтина Олійника, наразі столична нерухомість демонструє щомісячне зниження ціни на житло, номінованої у доларах, шляхом використання забудовниками програм і акцій лояльності або ж прямого зниження ціни.

Крім цього, стало відомо, що з 5 по 12 травня оренда однокімнатних квартир у столиці знизилася в ціні на $ 10, дорівнюючи в середньому 392 доларів на місяць. Падіння було 2,49%. Про це повідомляє портал mirkvartir.ua.


Читати також:

  1. Ціни на землю і вторинку у столиці стрімко впали
  2. Світові ціни на зерно впали
  3. Вторинне житло в Києві зросло у ціні
  4. Столична нерухомість: ціни, попит, пропозиція
  5. «Вторинка» дорожчає

Тема : industry News,News