Fitch погіршило прогнози глобального економічного зростання

Рейтингове агентство Fitch знизило очікування зростання глобальної економіки на поточний і наступний роки.

За оцінками агентства в цьому році слід очікувати зростання світової економіки на 2,2%, а в 2014 році – на 2,8%. Слід зазначити, що раніше прогнози компанії були дещо оптимістичнішими – 2,4% і 2,9% відповідно.

При цьому Fitch пророкує, що підйом економіки в розвинених країнах в 2013 році становитиме лише 1%, а в наступному – 1,9%.

Глобальна економіка оживе завдяки скороченню побічних ризиків, що включає розпад єврозони, фіскальний обрив у США і «жорстку посадку» економіки Китаю. Також цьому посприяє поступове відновлення рівноваги в приватному секторі деяких розвинених країн завдяки стимулюючій монетарній політиці, вважає Джерджелі Кісс, директор групи суверенних рейтингів Fitch.

У той же час в останньому кварталі 2012 року темпи зростання ВВП єврозони і США були найгіршими з 2009 року, кажуть в агентстві.

У Штатах низькі показники викликані тимчасовими чинниками, такими як різке скорочення державних витрат і падіння резервів підприємств, відзначають у Fitch. Агентство знизило передбачуване зростання економіки США на 2013 рік з 2,3% до 1,9%, але на 2014 рік прогноз колишній – на 2,8%.

У 2013 році ВВП єврозони впаде на 0,5%, а в 2014 очікується підйом на 1%. Рівень безробіття в країнах валютного союзу залишиться вище 12% до 2014 року, наголошується в повідомленні агентства.

Fitch пророкує поступовий підйом економіки регіону починаючи із середини 2013 року в основному завдяки послабленню заходів бюджетної економії. Однак зростання державних боргів у країнах регіону, високе безробіття і структурні проблеми будуть стримувати економічний прогрес єврозони, відзначають аналітики.

Проте країни, що розвиваються, поки випереджають розвинені за темпами зростання економіки, незважаючи на те, що деякі з них продовжують стикатися з серйозними проблемами.


Читати також:

  1. S&P погіршило прогноз розвитку економіки єврозони
  2. Єврокомісія прогнозує рецесію в 17 країнах єврозони
  3. Fitch: Україні необхідна підтримка МВФ
  4. ZenithOptimedia знизив зростання рекламного ринку до 4,4% в 2012
  5. Зростання світової економіки у наступному році не очікується

Тема : News