Глобальні продажі ПК суттєво знизилися

Глобальні поставки персональних комп’ютерів (далі − ПК) у січні-березні поточного року становили 64,8 млн одиниць, а це на 9,6% більше, аніж за аналогічний період 2015 року. Такою є інформація компанії Gartner, повідомляє ubr.ua.

Спад на ринку ПК триває вже шість кварталів підряд, але вперше від 2007 року обсяги поставок були меншими 65 млн одиниць.

За звітний період лідером залишився китайський бренд Lenovo, що поставив на світовий ринок 12,484 млн персональних комп’ютерів. На другому місці – HP із результатом 11,408 млн, а на третьому – Dell, чиї поставки становили 9,145 млн одиниць. До ТОР-5 також увійшли ASUS (5,365 млн) та Apple із показником 4,611 млн.

Серед причин спаду експерти називають ослаблення національних валют до долара. Як зазначає Мікако Кітігава, провідний аналітик Gartner, попередні результати компанії показують, що в IV кварталі після свят залишилися чималі запаси ПК.

Хоча спад продажів Lenovo і становив 7,2%, але компанія досі залишається лідером. Також стало відомо, що в США загальний обсяг продажів знизився на 6,6% до 13,1 млн одиниць комп’ютерів. Такий результат є мінімальним за останні три роки.

Попри падіння ринку ПК двом компаніям таки вдалося наростити поставки − ASUS (порівняно з I кварталом минулого року приріст становив 1,5%) та Apple (+1%).


Читати також:

  1. Ціни на квартири суттєво знизилися
  2. Продажі смартфонів установили новий рекорд
  3. Світовий ринок ПК обвалився
  4. За підсумками 2014 року продажі смартфонів зросли на 23%
  5. Українці суттєво скоротили свої витрати

Тема : industry News,News