Інвестпривабливість України зростає

За підсумками дослідження, проведеного виданням Institutional Investor, Україна стала лідером серед держав, визнаних інвесторами найпривабливішими для вкладення коштів у регіоні EMEA. До цього списку увійшли країни Європи, Близького Сходу і Африки.

Так, 32% респондентів розглядають саме Україну як першу державу, куди вони поїхали б на розгляд потенційних угод, а 26% − у першу чергу відвідають Румунію, 25% – Нігерію, а 24% – Кенію.

Дослідження продемонструвало, що найактивніше нашою країною цікавляться інвестори з Росії, СНД, Східної і Центральної Європи. Традиційно найбільш привабливою галуззю для вкладення коштів визначили сільське господарство.

Також стало відомо, що Кабмін за підсумками 2017 року очікує, що притік ПІІ становитиме 4,5 млрд дол. Нагадаємо, що торік результат дорівнював 3,8 млрд дол. Щодо економічного зростання України, то за підсумками року очікують на показник 1,8%, а в 2018 році − 3%.

До речі, інвестиції в агросектор перевищили докризовий показник 2013 року. Так, уже в І кварталі цього року приріст становив майже 60% (11 млрд грн). Про це повідомляє Українська аграрна конфедерація (УАК).

Зі слів Павла Коваля, гендиректора УАК, за 16 років темпи приросту капінвестицій в український АПК приблизно становили 150%, що є найвищим показником серед інших галузей економіки.

Аналітики повідомляють, що 80% інвестицій спрямовані в рослинництво. В основному кошти вкладаються в модернізацію обладнання і розбудову нових потужностей – елеваторних комплексів, соєпереробних заводів, комплексів для переробки продукції на експорт тощо.


Читати також:

  1. Інвестпривабливість України знизилася
  2. З України емігрують айтішники
  3. Активи банківської системи України зросли
  4. Обсяг капітальних інвестицій зростає попри рецесію
  5. ВВП України знову падає

Тема : News