Керівництво Асоціації консалтингових фірм взяло участь у розширеному засіданні Президії Ради Федерації роботодавців України

У Києві пройшло розширене засідання Президії Ради Федерації роботодавців України, у якому взяли участь керівники Асоціації консалтингових фірм.

Під час заходу було розглянуто широке коло проблемних питань, що наразі турбує бізнес. Зокрема, Президія окреслила першочергові кроки зі стабілізації економічної ситуації в Україні та покращення підприємницького середовища, схвалила антикорупційну ініціативу та механізм її впровадження, обговорила дії Федерації, спрямовані на захист приватної власності.

Так, на розширеному засіданні Президії Ради ФРУ було схвалено основні напрями діяльності організації й розглянуто пакет із майже 30 пріоритетних законопроектів, на прийняття яких очікує бізнес. Серед них зміни до Податкового кодексу України, законів «Про зайнятість населення» та «Охорону праці» тощо. Федерація  також звернулася до Парламенту та Кабміну України  стосовно прискорення прийняття законів та підзаконних актів, спрямованих на стабілізацію економічної ситуації в країні.

Одним із пріоритетних напрямків своєї роботи ФРУ вбачає у боротьбі із корупцією. Важливим кроком у цьому напрямі є впровадження  Антикорупційної ініціативи бізнесу в Україні. Таке рішення було прийнято і підтримано під час розширеного засідання Президії, крім того були затверджені концептуальні засади реалізації цієї програми.

Заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник особливо підкреслив, що Федерація й раніше займалася питанням боротьби із корупцією в Україні, але прийнята ініціатива публічно оголошує про початок системної роботи, спрямованої на зменшення корупційного навантаження на підприємців, що особливо гостро відчувалося в останні роки.

Серед перших практичних кроків Федерації на підтримку ініціативи −  створення спеціалізованого сайту “Антикорупційна ініціатива бізнесу в Україні”. На інформаційному ресурсі будуть розміщені результати моніторингу проявів корупції у ланці влада-бізнес, інформація про всі ініціативи від бізнесу, спрямовані на боротьбу з цим явищем, антикорупційну мапу нашої країни. Також на сайті будуть публікуватись проекти законів та інші нормативні акти, де будуть виявлені корупційні механізми, планується розміщення інфографічного контенту зі статистикою та аналітичними матеріалами.

Крім того, ФРУ вже напрацювала законодавчі ініціативи та конкретні документи, які допоможуть ліквідувати та у майбутньому унеможливити виникнення корупційних схем в Україні. Федерація прагне і готова поділитися своїми напрацюваннями з владними структурами країни.

Серед інших питань на Президії були розглянуті проблеми приватної власності та незаконного втручання в діяльність підприємств. Так, був прийнятий план дії ФРУ щодо захисту приватної власності підприємців. Члени Федерації зобов’язалися забезпечити моніторинг фактів незаконного втручання в бізнес та оперативно інформувати Дирекцію ФРУ, яка, в свою чергу, буде узагальнювати інформацію та реагувати на порушення законодавства.


Читати також:

  1. Президент Асоціації консалтингових фірм Олександр Бойко взяв участь у з’їзді Федерації роботодавців України
  2. Асоціація консалтингових фірм стала членом Федерації роботодавців України
  3. Асоціація консалтингових фірм узяла участь у нараді керівників членських організацій Федерації роботодавців України
  4. Новий партнер Асоціації консалтингових фірм – Київський університет права НАН України
  5. Асоціація консалтингових фірм взяла участь у Другому київському безпековому форумі для молоді

Тема : News