Новий термінал D у Борисполі буде здатний обслуговувати три тисячі чоловік на годину

 

Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, яким скорегував проект будівництва терміналу D в аеропорту Бориспіль.

Як повідомляється на сайті міністерства інфраструктури, пропускна здатність майбутнього терміналу була підвищена до трьох тисяч пасажирів на годину. Їх будуть обслуговувати 60 стійок реєстрації.

Площа аеровокзалу була збільшена із 90 тисяч квадратних метрів до 107 тисяч. Також у проекті зазначається, що в терміналі буде VIP-зона.

Крім того, у затвердженому проекті передбачена можливість обслуговування міжнародних та внутрішніх рейсів – воно буде здійснюватися на другому поверсі будівлі. Таким чином пасажири зможуть пересісти з одного рейсу на інший, у тому числі внутрішні, не виходячи з терміналу.

На автостоянках, прилеглих до терміналу, згідно з новим проектом, можна буде залишити 233 автомобіля.

На сайті Мінінфраструктури вказується, що за всіх змін загальна вартість будівництва склали 856 млн грн. Таким чином вартість робіт подорожчає на 16%. У відомстві підкреслюють, що термінал D будується без залучення грошей із державного бюджету. Проект фінансується за рахунок кредиту, наданого японським банком JBIC, а також власних коштів аеропорту.

Нагадаємо, що об’єкт планується здати в експлуатацію наприкінці грудня цього року, а перший рейс із нового терміналу має бути виконано 25 березня 2012 року.

Раніше повідомлялося, що термінал D буде здатний щорічно обслуговувати від 10 до 15 млн пасажирів. Доля терміналу B, який довгий час був флагманським у Борисполі, незважаючи на зношеність і не найкращу репутацію, поки що остаточно не вирішена.

Тим часом термінал F, побудований минулого року, імовірно буде обслуговувати виключно лоукост-авіакомпанії.

17 листопада аеропорт Бориспіль обслужив семимільйонного пасажира і тим самим встановив власний абсолютний рекорд.


Читати також:

  1. Фінансування держпрограм у агросекторі збільшать
  2. Черговість права викупу землі буде зафіксовано законодавчо.
  3. Крим переходить на сонячну енергію
  4. На металургійні підприємства очікує непростий рік.
  5. Київрада відмовилася продавати банк «Хрещатик»

Джерело : Кореспондент   |   Тема : News