Обсяг глобального інтернет-трафіку зросте втричі

Як свідчать дані дослідження компанії Cisco, у найближчі п’ять років обсяг світового інтернет-трафіку зросте майже втричі, а темпи його приросту сягнуть 22%.

Очікується, що до світової спільноти користувачів Мережі долучиться більше 1 млрд осіб, а за п’ять років їх кількість зросте з 3 до 4,1 млрд.

Аналітики компанії пояснюють, що збільшення трафіку спричинить глобальна цифрофізація шляхом розповсюдження персональних ґаджетів, а також розвиток комунікації між машинами (machine-to-machine).

У світових IP-мережах у наступні п’ять років з’явиться 10 млрд нових пристроїв і з’єднань. До 2020-го  їх кількість сягне 26,3 млрд, а минулого року показник становив 16,3 млрд. У дослідженні зазначається, що до 2020 року на кожну людину буде припадати 3,4 ґаджети і з’єднання, хоча станом на 2015 рік показник дорівнював 2,2.

За згаданий період IP-трафік в Центральній і Східній Європі зросте вчетверо, а темпи приросту сягнуть 29%. До 2020 року інтернет-трафік перевищить обсяг всієї Мережі в регіоні за 2015 рік у 173 рази. Що стосується мобільного трафіку даних, то він зросте вдев’ятеро, а річний приріст дорівнюватиме 54%.

До 2020 року персональні комп’ютери генеруватимуть 22% IP-трафіку, телевізори – 10%, смартфони –51%, планшети – 19%, а M2M-модулі – 2,3%. Сприяє зростанню інтернет-трафіку розвиток Інтернету речей. Так, «розумні» лічильники, відеонагляд, цифрові медичні монітори та інші machine-to-machine-додатки поступово нарощують трафік.


Читати також:

  1. Обсяг мобільного трафіку наздоганяє традиційний
  2. Інтернет дозволить подолати бідність 500 млн людей
  3. Експерти прогнозують стрімке зростання кількості смартфонів
  4. Інтернет-месенджери б’ють по операторах
  5. Кількість автівок на тисячу населення зросте

Тема : industry News,News