Обсяг роздрібної торгівлі в Україні зріс

В Україні у січні-травні поточного року обіг роздрібної торгівлі становив 435 млрд 580,6 млн грн, а це більше на 1,8% за показники аналогічного періоду 2015 року в зіставних цінах. Про це повідомляє Держстат, пише ubr.ua.

За звітний період обсяг роздрібного товарообігу підприємств, які провадять роздрібну діяльність, дорівнював 207 млрд 196,5 млн грн, що на 2,9% перевищує дані відповідного періоду 2015 року.

Гуртовий товарообіг становив 525 млрд 862,7 млн грн, що більше на 2,8% ніж показники за січень-травень 2015 року.

До речі, очікується, що купівельна спроможність населення влітку може суттєво знизитися через зростання регульованих тарифів і спад ділової активності. Про це повідомив Андрій Шевчишин, експерт центру Forex Club.

Зі слів експерта, у травні був зафіксований спад індексу споживчих настроїв, зокрема його складників: індексу очікуваного розвитку економіки на найближчі п’ять років, а також індексу поточного особистого матеріального стану.

Прогнозується, що до зниження рівня купівельної спроможності населення влітку призведуть підвищення тарифів, коливання цін на продукти, а також зростання інфляційних очікувань ближче до осені.

Українці очікують на погіршення економічної ситуації в країні не лише в короткотерміновій перспективі, але й в довготерміновій, навіть попри стабільність курсу гривні.

Також стало відомо, що за підсумком I-го кварталу цьогоріч на харчі, безалкогольні напої, оплату житла і комунальних платежів наші співвітчизники витрачають 57,9% від  суми кінцевих споживчих витрат.


Читати також:

  1. Обсяг роздрібної торгівлі зменшився
  2. Обсяг грошової бази в Україні зріс
  3. Обсяг ринку медіареклами зріс на 11%
  4. Обсяг вітчизняної електронної торгівлі перевищить $2 млрд
  5. Обсяг світової торгівлі сягнув рекордного рівня

Тема : News