Оприлюднено рейтинг країн з найвищим рівнем економічної свободи

З докладу канадського інституту Фрейзера стало відомо про новий рейтинг економічної свободи, у ході формування якого були вивчені економіки 152 країн світу. Даний рейтинг враховує 42 показники, серед яких: площа країни, вільна міжнародна торгівля, правова структура та недоторканість права на приватну власність, регулювання праці і бізнесу, верховенство закону, регулювання кредитування та низка інших. Про це пише Prian.ru.

Вже не вперше найбільш вільними економіками визнаються азійські країни: і цього разу перших два рядки рейтингу посіли Гонконг і Сінгапур. Протягом останніх кількох років саме ці країни за даними різних дослідницьких центрів і інститутів визнаються найбільш вільними економіками. Третє місце посіла Нова Зеландія, за нею − Швейцарія. До п’ятірки також увійшов Маврикій. На шостому місці − ОАЕ, сьому сходинку посіла Канада, восьму − Австралія, дев’яте місце − Йорданія. Десятку найбільш вільних економік світу замикає Чилі.

Цікаво, що до даного ТОР-10 не потрапила Німеччина, економіка якої вважається найбільш потужною у Європі протягом багатьох років.

Також днями стало відомо, що агентство S&P підвищило рейтинг України за національною шкалою з “uaBB” до “uaBBB-”. Про це йдеться у прес-релізі S&P, що був оприлюднений 10 жовтня, повідомляє Європейська правда.

Згідно з новими даними, рейтинг України у нацвалюті перестав бути спекулятивним і належить до інвестиційного рейтингу, що має середній рівень надійності.

Втім, таке підвищення рейтингу жодним чином не пов’язане із покращенням ситуації в країні, лише − зі зміною критеріїв, за якими агентство оцінює рейтинги по національній шкалі.

Що стосується суверенного рейтингу України, то наразі він перебуває у переддефолтному стані − “ССС”.


Читати також:

  1. Рейтинг конкурентоспроможності країн у сфері туризму
  2. Україна увійшла в рейтинг країн з найбільш якісною вищою освітою
  3. Україна стала 71 в рейтингу процвітаючих країн світу
  4. Рейтинг регіонів за рівнем зарплат
  5. Moody’s понизило рейтинг держоблігацій України

Тема : industry News,News