Працівники IT-сфери масово змінюють роботу

Цього року 56% айтішників запланували зміну роботи, а 17% уже активно її шукають, розсилаючи резюме і відповідаючи на пропозиції. Ще 39% час від часу переглядають вакансії. Про це свідчать дані опитування DOU.ua, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Такі результати значно перевищують середні показники серед населення, адже, за даними GfK, тільки 9% працюючих українців запланували зміну роботи найближчим часом.

Втім, такі настрої на IT-ринку панують не лише в Україні, але й у світі. Для IT-сектору різних країн часта зміна місця роботи є цілком звичним явищем. Приміром, 42% IT-компаній США очікують, що їхні працівники часто «мігруватимуть».

Схильні до зміни місця працевлаштування айтішники, що працюють в галузі менше двох років, оскільки керуються бажанням отримати вищу заробітну плату, побудувати кар’єру і ефективніше розвиватися професійно.

Про зміну роботи рідше задумуються топ-менеджери і розробники, а найчастіше − фахівці техпідтримки.

Цікаво, що 24% IT-фахівців свою нинішню роботу не шукали − менеджери з підбору персоналу компанії самі зробили їм пропозицію. Ще 37% респондентів вдалося працевлаштуватися в іншій компанії менше ніж за місяць.

Також стало відомо, що в лютому на українському ринку праці вакансій побільшало на 15%, але кількість претендентів на одне місце залишилася незмінною − по три фахівці, повідомляє портал hh.ua. Найактивніше працедавці розміщували резюме у сферах виробництва, бухгалтерії, автобізнесу, а також будівництва.


Читати також:

  1. Як часто українці змінюють роботу?
  2. Причини, з яких українці змінюють роботу
  3. Зі столиці у регіони: на що готові українські працівники?
  4. Українці заради роботи погоджуються на переїзд
  5. Знайти хорошу роботу в Україні стає дедалі складніше

Тема : industry News,News