Ринок криптовалют обвалився

Зараз на ринку криптовалют відбувається справжній хаос, адже котирування стрімко падають. Станом на 11 липня Bitcoin здешевшав до $2300, а Ethereum – до $200, повідомляє видання ubr.ua.

Цьогоріч зростання курсів криптовалют було по-справжньому вибуховим через їхню популярність, адже ними раптово зацікавилися як банкіри, так і населення. Такий неочікуваний наплив користувачів виявив слабкі місця системи, тож є загроза дроблення Bitcoin – віртуальні гроші можуть розділити на дві версії.

Обробка транзакцій з цією криптовалютою відбувається у “блоках”, що використовують для підтвердження і проведення транзакцій комплексну криптографію. У ланцюжку кожен “блок” обмежений 1 Мб, тому зараз система працює дуже повільно, тож транзакція може тривати навіть кілька годин. Саме через це більшість компаній, що працюють з Bitcoin, беруть комісію за операції і підвищують мінімальний розмір транзакцій.

Рішення цієї проблеми пропонують Bitcoin Unlimited (BU) і Segregated Witness (SegWit), тож наразі учасники ринку очікують, що з цього буде, доки основні валюти стрімко знижуються в ціні.

Стосовно ситуації з Ethereum, яка є другою криптовалютою за популярністю і капіталізацією, її вже не вперше активно розпродають за відносно короткий термін, а зараз  котирування є мінімальними від травня.

До кінця місяця становище на ринку віртуальних грошей повинно стати зрозумілішим, адже вже 21 липня презентують нове програмне забезпечення SegWit2x, потім опитають майнерів, чи використовують вони нову систему. Якщо результат буде вищий за 80%, ситуація стабілізується, якщо ж ні – напруга тільки зростатиме. Не виключено, що  Bitcoin функціонуватиме у двох версіях, що спричинить високу волатильність.

Також стало відомо, що днями невідомі хакери зламали одну з найкрупніших bitcoin-бірж  – південнокорейську  Bithumb. Під час атаки з рахунків клієнтів було переведено  криптовалют в еквіваленті кількох мільярдів південнокорейських вон, інформує видання Business Insider.


Читати також:

  1. Світовий ринок ПК обвалився
  2. Високі комунальні платежі стимулюють ринок оренди нерухомості
  3. Ринок M&A значно впав
  4. Ринок реклами на ТБ продовжує зростати
  5. Український ринок заміського житла завмер

Тема : News