Рівень промислового виробництва в Україні знизився

За січень-червень поточного року спад промислового виробництва в Україні становив 20,5%. Така ситуація зумовлена зростанням затрат на виготовлення продукції, невисокими цінами на товари вітчизняного експорту, а також військовими діями, що зменшують потенціал промисловості східних регіонів країни.

Про це йдеться у звіті Мінекономрозвитку, що був опублікований на офіційному сайті відомства, повідомляє УНІАН.

Так, зі звіту стало відомо, що в першому півріччі зростання промислових витрат стало наслідком нових тарифів на електроенергію, зростання цін на імпортну продукцію і газ. Втім, найбільше вітчизняна промисловість постраждала через падіння світових цін на чорний прокат, міндобрива і залізну руду.

Крім того, низький споживчий попит через зниження реальних доходів населення також став одним із факторів спаду в українській промисловості. Поглибило ситуацію і падіння інвестактивності.

У червні спад промвиробництва порівняно із даними за червень-2014 вповільнився до 18,1% з 20,7%. А порівняно з травнем 2015 в червні зростання промислового виробництва дорівнювало 1,5%.

Також стало відомо, що в Україні поступово зростає виробництво цементу і бетону. Так, за червень-2015 було вироблено 855 тис. тон цементу, а це практично стільки ж, як і роком раніше. Щоправда, відставання від показника 2013 року становить 22%.

За червень було вироблено 935 тис. тон бетону, що на 7,9% менше за минулорічний показник, і на 23% менше за результат в 2013-му. Таку інформацію повідомляє видання newbud.ua.


Читати також:

  1. В Україні продовжує падати обсяг промислового виробництва
  2. У 2011 році зростання промислового виробництва склало 7,3%
  3. Спад промислового виробництва в Україні пришвидшився
  4. У червні офіційний рівень безробіття знизився до 1,6%
  5. В Україні знизився офіційний рівень безробіття

Тема : News