Роздрібна торгівля зросла більш аніж на 11%

За інформацією інформаційно-аналітичного порталу Inpress.ua, в Україні від початку цього року обсяг роздрібних продажів відчутно зріс і продовжує зростати, як і останні кілька років.

Починаючи від січня 2013 року, українці на покупку товарів і послуг витратили 271,6 млрд гривень, що становить 85% загального обсягу витрат і заощаджень населення. Такі дані повідомляють у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Податкові надходження від торгівлі від початку року в цілому становили 19,8 млрд гривень, або ж 13,8% від загального обсягу платежів. Середня місячна зарплата працівників галузі торгівлі була 2 969 грн.

У Мінекономрозвитку для майбутнього стимулювання української економіки мають на меті впорядкувати правила внутрішньої торгівлі.

У першому кварталі поточного року частка торгівлі зайняла перше місце (18,5%) в структурі валової доданої вартості за видами економічної діяльності у фактичних цінах. Приріст становив 3,1% порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Перший квартал також ознаменувався збільшенням притоку прямих іноземних інвестицій у розвиток підприємств сфери торгівлі. Обсяг інвестицій цьогоріч був 1047,3 млн доларів. Також зріс оборот роздрібної торгівлі у січні-червні 2013 року на 11,2%, що становило 397,6 млрд гривень.

Нагадаємо, що, на думку експертів міністерства, зростанню товарообігу у 2012-2013 роках сприяли зростання реальної зарплати і доходів населення, а також проведення чемпіонату Євро-2012. Реальні наявні доходи українців у 2012 році зросли майже на 10% порівняно з результатами 2011 року, а у першому кварталі цього року – на 7,6%.


Читати також:

  1. Падіння промвиробництва в Україні триває, а роздрібна торгівля процвітає
  2. Обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну в І кварталі виріс на 1,3%
  3. Загальний держборг єврозони продовжує зростати
  4. Українські банки втрачають іноземний капітал
  5. Українські банки заробили вдвічі менше

Тема : News