Ситуація на ринку праці в серпні

За свідченням аналітиків кадрового порталу HeadHunter Україна, у серпні цьогоріч ситуація на вітчизняному ринку праці дещо погіршилася. Так, порівняно з липнем працедавці пропонували шукачам на 8% менше вакансій.

Експерти пояснюють таку ситуацію не лише економічними проблемами у країні, але й з тим, що у найближчий час бізнес не очікує припинення АТО. Окрім цього, серпень − традиційно період відпусток.

Найактивніше за аналізований період працедавці розміщували вакансії в Івано-Франківську, Рівному, Чернігові, Вінниці, а також на Закарпатті. Порівняно з попереднім місяцем кількість вакансій тут зросла на 10-15%. Натомість у регіонах-лідерах динаміка виявилася від’ємною. Так, кількість вакансій у Києві зменшилася на 5%, а у Харкові − на 9%. У Одесі та в Дніпропетровську вакансії «просіли» на 13%. Натомість у Львові, як і в усіх західних регіонах, була зафіксована стабільна позитивна динаміка. Тут кількість вакансій зросла на 2%.

Що стосується Донецької і Луганської областей, тут у серпні відкривалося зовсім мало вакансій. Так, на Луганщині число вакансій за серпень становило 57 шт, а у Донецькій області − 217. Такий результат є в 6-7 разів меншим, аніж у мирний час на початку року. Через загострення ситуації у цих областях компанії не мають наміру відкривати вакансії навіть у відносно спокійних містечках.

Кому ж у серпні пропонували вакансії? Працедавці за цей місяць найактивніше пропонували місця робочим, працівникам банківської сфери, у сфері освіти. Зросла кількість вакансій і для домашнього персоналу. Розширювали свій штат компанії в автомобільному бізнесі і будсфері. Позитивна динаміка у зазначених сферах перебувала на рівні 3-5%.

Щодо активності шукачів у серпні, то динаміка розміщення резюме майже по всім сферам перебувала на середньому рівні.


Читати також:

  1. У липні український ринок праці активізувався
  2. Що відбувалося на ринку праці у червні?
  3. Ринок праці потребує менеджерів з продажу
  4. Вітчизняне промислове виробництво в серпні прискорило падіння
  5. У травні зріс ринок праці

Тема : News