Смартфони негативно впливають на працездатність

Згідно з результатами експерименту, проведеного Університетом Ноттінгем Трент і Вюрцбургським університетом на замовлення “Лабораторії Касперського”, смартфони на чверть знижують продуктивність праці користувачів, повідомляє видання Internet.ua.

Завданням дослідників було виявити зв’язок між відстанню, на якій від людей знаходилися ґаджети, і їхньою працездатністю. У ході дослідження було вивчено поведінку 95 осіб віком від 19 до 56 років. Як виявилося, відсутність телефону в зоні доступу позитивно впливає на діяльність працівників.

Під час проведення експерименту учасникам запропонували пройти тест на концентрацію уваги за дотримання чотирьох різних умов: смартфон схований в кишені; ґаджет лежить на робочому столі; закритий у шухляді стола і знаходиться за межами кімнати.

Найнижчими результати тесту виявилися за умов, коли «розумний телефон» був у зоні видимості піддослідного. Щойно смартфон ховали – показники концентрації уваги зростали.

Цікаво, що найкращі дані зафіксовані у випадку, коли ґаджети знаходилися за межами кімнати, – різниця порівняно з умовою “смартфон на столі” становила 26%.

Тож експерти дійшли висновку, що працездатність окремого працівника і, відповідно, ефективність діяльності фірми загалом зросте, якщо співробітники будуть рідше використовувати свої телефони протягом робочого дня.

До речі, за даними компанії CCS Insight, ринок мобільних телефонів уже досягнув піку свого розвитку, тож за підсумками 2016 року відвантаження пристроїв зменшаться на 1,3% порівняно з даними за 2015 рік.

Аналітики зазначають, що за підсумками поточного року частка смартфонів у поставках мобільних телефонів становитиме майже 3/4, а до 2020 року вона зросте до 90%.


Читати також:

  1. Смартфони набирають популярність
  2. Ціни на смартфони падають в усьому світі
  3. Ринок смартфонів зріс на 45%
  4. Світовий ринок смартфонів вже майже заповнений
  5. У 2016 році світовий ринок смартфонів перетне межу в 1,5 млрд пристроїв

Тема : industry News,News