Спад промислового виробництва вповільнився

У липні цьогоріч спад індексу виробництва базових галузей вповільнився до 8,7% у річному вираженні, натомість у червні показник становив 17,6%. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на дані Нацбанку.

У повідомленні Нацбанку зазначається, що динаміка індексу виробництва базових галузей в цілому від початку року покращилася: за період січень-липень 2015 показник впав на 13,8% порівняно з аналогічним періодом минулоріч, коли він дорівнював 19%.

Українське сільське господарство у липні продемонструвало приріст на 1,9% у річному вираженні, у той час як у червні спад досягав 17,2%, що пов’язано із пізнім початком збиральної кампанії.

Як повідомляє Міністерство агрополітики і продовольства, за підсумками року врожай зернових культур буде дещо нижчим, аніж минулоріч: 60 млн тонн і 63,9 млн тонн відповідно. Спад пояснюється здебільшого скороченням посівних площ на 2%.

У річному вираженні вповільнення падіння також спостерегли і в промисловості: до 13,4% у липні з 18,1% у червні. Такий результат був зумовлений низькою базою для порівняння попри оживлення окремих галузей у липні.

Нагадаємо, що у липні 2014 року спад промислового виробництва в Луганській і Донецькій областях через загострення конфлікту становив 40% і 10,7% за місяць.

Найбільш відчутно темпи падіння вповільнилися в харчовому виробництві, металургії,  виробництві коксу, машинобудуванні і хімвиробництві. Зокрема суттєво зросли обсяги машинобудування − на 12,3% порівняно з червнем.


Читати також:

  1. Спад промислового виробництва в Україні пришвидшився
  2. Рівень промислового виробництва в Україні знизився
  3. У 2011 році зростання промислового виробництва склало 7,3%
  4. В Україні продовжує падати обсяг промислового виробництва
  5. Споживчі ціни в Україні підскочили на 13%

Тема : News