Спрощенці вдвічі збільшили надходження від єдиного податку

Як повідомляє видання Корреспондент.biz, за сім місяців цього року фізособи-підприємці, що провадять діяльність на спрощеній системі оподаткування, за період січень-липень 2013 року сплатили до держбюджету більше 2,8 млрд грн.

Якщо порівнювати ці надходження із минулорічним результатом за аналогічний період, то їх сума зросла на 53%, адже за січень-липень 2012 року бюджет отримав усього 1,8 млрд грн.

Така позитивна динаміка зростання надходжень до бюджету була спричинена завдяки спрощенню умов ведення бізнесу для фізосіб-підприємців, адже розподіл їх на групи дозволив більшій кількості підприємців працювати за спрощеною моделлю. Такі пояснення надає Міндоходів.

Так, лише протягом поточного року кількість спрощенців 3-ї групи зросла на 56 тисяч осіб: на 1 січня 2013 року їхня кількість становила 222 тисячі осіб, але вже на 1 липня їх нараховувалося 278 тисяч.

У прес-службі Кабінету Міністрів повідомляють: найбільш чисельною є друга група підприємців, яка нараховує 692 тисячі чоловік, що становить 55% від загальної кількості підприємців на спрощеній системі оподаткування. Нагадуємо, підприємці, які працюють у 2-й групі спрощенців, з 2013 року можуть подавати звітність до податкової не щоквартально, а щорічно.

Нагадаємо, що з четвертого кварталу 2012 року було введено п’яту групу платників єдиного податку з обсягом прибутків до 20 млн грн. Таким чином, спрощенців збільшилося на 236 чоловік. А з поточного року ставки єдиного податку для цієї групи були зменшені з 10% і 7% до 7% і 5%.

У поточному році спрощену систему оподаткування обрали більше 1,2 млн осіб. Минулоріч таких було на 90 тисяч менше.


Читати також:

  1. Свідоцтво платника єдиного податку буде безстроковим
  2. Спрощенців стає більше
  3. Українські підприємства минулого року збільшили свої доходи майже вдвічі
  4. Скільки українців ведуть бізнес?
  5. Ставки податків для спрощенців змінювати не будуть

Тема : News