Свідоцтво платника єдиного податку буде безстроковим

Свідоцтво платника єдиного податку буде безстроковимСвідоцтво платника єдиного податку відтепер буде видаватися безстроково (раніше на один рік) і, як і раніше безкоштовно, протягом 10 календарних днів після подачі заяви. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

У міністерстві пояснюють, що в поданні щорічної заяви про обрання спрощеної системи оподаткування до 16 грудня 2011 року необхідності не було. Оскільки законом “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності” визначено особливі правила, за якими з 1 січня 2012 року реалізується бажання стати платником єдиного податку, – подається заява не пізніше 25 січня 2012 року.

Крім того в Мінфіні зазначають, що згідно п.п. “Г” п. 5 Прикінцевих положень зазначеного закону, якщо підприємство (як юридична, так і фізична особа-підприємець) вирішить стати платником єдиного податку з 1 січня 2012 року, незалежно від того, на якій системі оподаткування він перебував в 2011 році, воно може це зробити, подавши відповідну заяву не пізніше 25 січня 2012 року.

Також суб’єкти господарювання, які в 2011 році працювали на єдиному податку або на фіксованому патенті і мають на руках свідоцтво платника єдиного податку або патент про сплату фіксованого податку, зможуть замінити свої нинішні документи на нове свідоцтво платника єдиного податку протягом півроку – не пізніше 1 червня 2012 року.


Читати також:

  1. Ставки податків для спрощенців змінювати не будуть
  2. Податкова продовжила робочий день через перереєстрації єдинників
  3. Графік роботи фінансових установ під час новорічно-різдвяних свят
  4. Новий термінал D у Борисполі буде здатний обслуговувати три тисячі чоловік на годину
  5. Україна у 2011 році зменшила сукупний держборг до 36% ВВП

Джерело : Міністерство фінансів України   |   Тема : News