Світові інвестиції в нерухомість падають

За I квартал цьогоріч на глобальному ринку обсяг інвестицій в нерухомість упав на 17%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2015 року, і становить 128 млрд дол. Такими є дані компанії JLL.

У повідомленні зазначається, що за перші три місяці торік аналітики зафіксували рекордну суму – 154 млрд дол. Такий результат був найвищим за останні шість років.

Низькі показники I кварталу експерти пов’язують з традиційним сезонним затишшям на інвестринку, а також підвищенням рівня волатильності. Про це зазначив директор відділу досліджень світових фінансових ринків та інвестицій JLL Девід Грін-Морган. Утім, відновлення фінансових ринків було досить швидким.

Хоча світовий показник і впав, в окремих країнах динаміка обсягу інвестугод на ринках нерухомості була позитивною.

У Північній і Південній Америці, за даними JLL, за звітний період спад становив 16% (до 61 млрд дол) порівняно з I кварталом минулого року. А найбільш суттєво показники знизилися в Латинській Америці: у Бразилії − 81%, а в Мексиці – 57%. На ринку нерухомості США спад дорівнював 16%, а в Канаді – лише 3%.

У Європі дані були меншими на 20% і становили 46 млрд дол. Зростання продемонстрували країни Бенілюксу, Східної Європи, Центральної і Північної.

В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні обсяг інвестиційних угод просів на 16%, зупинившись на позначці 21 млрд дол.

Залежно від держави динаміка була різною: в Австралії і Гонконгу  показники зростали, а в Японії і Китаї –  падали.


Читати також:

  1. Інвестори активно вкладають кошти у комерційну нерухомість
  2. Інвестиції в комерційну нерухомість України випередили прогнози експертів
  3. Інвестиції у ринок нерухомості зростуть?
  4. Світові поставки ноутбуків падають
  5. Попит на елітну нерухомість Києва зупинився

Тема : industry News,News