Світовий ринок моніторів зріс

Результати дослідження глобального ринку комп’ютерних моніторів компанії IDC показали, що ринок зріс на 5%, а найвищі показники продемонстрували виробники HP Inc. і LG Electronics, повідомляє видання Internet.ua.

За підсумками II кварталу поточного року у глобальному масштабі обсяг поставок моніторів становив 30,67 млн одиниць, натомість роком раніше − 29,24 млн. Зростання відвантажень у квартальному перерахунку сягнуло 4,6%.

Як зазначає Маура Фітцджеральд, старший аналітик з досліджень компанії, загалом результати II кварталу виявилися кращими за попередні прогнози, що зумовлено потужним зростанням у США, Канаді і EMEA. Втім, передбачається, що з 2018 по 2020 роки ринок моніторів зазнаватиме спаду приблизно 3% щороку.

Очікується, що за підсумками цього року поставлять 118 млн моніторів для ПК, але вже в другій чверті наступного року поставки впадуть на 12,7% у річному вираженні до 26,7 млн одиниць.

Надалі через поширення мобільних пристроїв показник відвантаження моніторів зменшиться до 100 млн одиниць.

Експерти IDC відзначили підйом продажів моделей моніторів із вигнутими екранами. За минулий квартал частка таких апаратів на ринку сягнула 1,9%, а поставки в цьому сегменті підскочили на 22,1%.

Як і раніше, найпопулярнішими були монітори розміром 21,5 і 19,5 дюймів. Їхня частка в загальному обсязі поставок становила 22% і 12,2% відповідно.

У повідомленні компанії також йдеться, що на ринку затребуваними є монітори із вбудованими ТБ-тюнерами. Експерти висловлюють очікування, що у II кварталі наступного року частка таких пристроїв зросте з 4,8% до 5,3%.


Читати також:

  1. Глобальний ринок електроніки, що носиться, суттєво зріс
  2. Світовий ринок смартфонів вже майже заповнений
  3. Ринок смартфонів зріс на 45%
  4. Ринок ПК зріс удвічі
  5. У 2016 році світовий ринок смартфонів перетне межу в 1,5 млрд пристроїв

Тема : industry News,News