Торгівля вроздріб зросла на 3,1%

У січні цьогоріч у зіставних цінах товарообіг торгівлі вроздріб зріс на 3,1%, якщо порівнювати з даними аналогічного періоду минулого року, повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на інформацію Держстату. У наведених даних аналітики не враховують зону проведення АТО і тимчасово окуповану територію АР Крим і м. Севастополь.

Порівняно з результатами попереднього місяця в січні показник торгівлі вроздріб зменшився на 16,4%. Найбільше зростання роздрібного товарообігу в перший місяць зими аналітики Держстату зафіксували на Сумщині і Кіровоградщині – на 9,7% і 8,6% відповідно.

Також показник зріс у Вінницькій області (+7,7%), Миколаївській (+7,5%), Київській (+6,7%), а також в Києві (+7,7%).

Раніше повідомлялося, що торік обіг торгівлі вроздріб в Україні зріс на 3,7% до 1,16 трлн грн, якщо порівнювати з даними 2015 року. Найбільше зростання стосувалося показників Київської і Львівської областей – 6% і 7,5% відповідно.

До речі, Україна протягом останніх років суттєво покращила свої позиції у світових економічних рейтингах. Так, за чотири роки на 57 позицій покращився рейтинг легкості ведення бізнесу, а з 2013 по 2016 рр. на 15 сходинок піднявся глобальний індекс інновацій. Окрім цього, покращилася ситуація з індексом сприйняття корупції – на 13 позицій, пише видання “Слово і діло”.

Втім, ряд інших важливих економічних показників продемонстрував падіння. Так, рівень економічної свободи порівняно з 2013 роком знизився на п’ять позицій, а конкурентоспроможності – на 12.


Читати також:

  1. Роздрібна торгівля зросла більш аніж на 11%
  2. Роздрібна торгівля в Україні зросла на 5,3%
  3. Роздрібна торгівля в Україні показала приріст майже на 3%
  4. В Україні зростає роздрібна торгівля
  5. Чи зросла реальна зарплата в Україні?

Тема : industry News,News