У I кварталі український ринок смартфонів і планшетів скоротився

На вітчизняному ринку мобільних пристроїв у першому кварталі експерти зафіксували спад в усіх категоріях. Таку інформацію містить прес-реліз IDC, повідомляє ЛІГАБізнесінформ.

Так, за січень-березень в Україні було поставлено 212 600 планшетних ПК, тож у річному вираженні обсяг поставок «просів» на 27,5%. Така ситуація стала наслідком падіння купівельної спроможності українців, здорожчання пристроїв через знецінення нацвалюти та зростання інтересу покупців до смартфонів із великими екранами.

За аналізований період на ринку планшетів знижувалася середня ціна пристрою до $150, адже ринок у нижніх цінових сегментах розширювався. Частка планшетів з підтримкою 3G і 4G у загальному обсязі поставок в Україну зросла до 47%.

Річне падіння поставок смартфонів в Україну в кількісному вираженні становило 22,6%, а у грошовому − більше 50%. Так, у першому кварталі в країну було поставлено 612 400 “розумних” телефонів, що відповідає показникам початку 2013-го. Зростання частки смартфонів у загальній кількості мобільних телефонів продовжується, але український показник все ще відстає від європейського (82,2%).

За звітний період середня ціна пристрою також падала, становивши $143 (минулоріч – $223). Падіння ціни смартфонів зумовлене переважаючою кількістю на ринку недорогих пристроїв (до $150)  на ОС Android.

До речі, за I квартал глобальні продажі смартфонів кінцевим користувачам зросли більше аніж на 19% порівняно із аналогічним показником минулого року, досягнувши 336 млн одиниць. Такими є результати дослідницької компанії Gather. Серед лідерів зростання − Східна Європа, Азіатсько-Тихоокеанський регіон (не враховуючи Китай), Близький Схід, а також Північна Африка.


Читати також:

  1. Світовий ринок смартфонів вже майже заповнений
  2. В Україні стрімко зростає ринок планшетів
  3. Ринок смартфонів зріс на 45%
  4. Продажі планшетів впали?
  5. Частка смартфонів на ринку “розумних” пристроїв зросте до 77%

Тема : industry News,News