Україна остання в рейтингу економічної свободи

У рейтингу економічної свободи, що формується аналітичним центром Heritage Foundation (США), Україна посіла останнє, 44 місце, в Європі, а серед 186 країн світу – 150-те, пише Ubr.ua.

Зі 100 можливих пунктів наша держава набрала лише 51,9. За 2017 рік показник зріс на 3,8 пункта, адже 8 із 12 показників зазнали позитивних змін. Суттєві новації стосувалися сфери монетарної свободи і свободи інвестування.

У підсумку Україна розмістилася на останній сходинці серед 44 країн Європи, а за загальносвітовими показниками її рейтинг нижчий, ніж за регіональними.

Аналітики Heritage Foundation зазначили, що для покращання своїх позицій наша держава повинна боротися з корупцією, розвивати ринки капіталу, покращувати законодавчу базу і приватизовувати держпідприємства.

Рейтинг враховує 12 свобод, три з яких в Україні були оцінені гірше, ніж торік, – право власності, цілісність управління і свобода торгівлі. Водночас показник фінсвободи залишився на рівні минулого року.

Наразі наша країна належить до когорти держав, економіка яких здебільшого не є вільною. Це четверта категорія градації. Окрім неї, виділяють ще країни з вільною економікою, переважно вільною економікою, помірно вільною і депресивною.

Лідирує у рейтингу Heritage Foundation Гонконг із результатом 90,2 пункта, на другому місці розташувався Сінгапур з показником 88,8 пункта. До ТОП-5 також увійшли Нова Зеландія, Швейцарія, Австралія та Ірландія.


Читати також:

  1. Україна стала 161 в рейтингу економічних свобод
  2. Рейтинг економічних свобод і Україна
  3. Оприлюднено рейтинг країн з найвищим рівнем економічної свободи
  4. Україна стала 71 в рейтингу процвітаючих країн світу
  5. Україна посіла 97 місце у рейтингу енергоефективності

Тема : News