Українці купують більше техніки

За дев’ять місяців поточного року в країні було реалізовано 9,6 млн смарт-ґаджетів, а це перевищує результати аналогічного періоду 2015 року на 12%, повідомляє “БізнесЦензор”.

Зі слів В’ячеслава Склонного, керівника групи управління асортиментом мережі «Ельдорадо», за аналізований період ринок електроніки у грошовому виразі зріс на 43%, його обсяг становив 31,5 млрд грн.

Попит на електроніку, зі слів учасників ринку, стимулюється споживчим кредитуванням, а також зростанням цін на ремонт техніки на 20-25%, адже вартість комплектуючих збільшилася, та й попит на послуги майстерень залишається високим протягом останніх двох-трьох років.

Приміром, заміна плати в недорогому ноутбуці українцю обійдеться в 4 тис. грн, а новий можна придбати за 5,5-6 тис. грн.

Також стало відомо, що за згаданий період було реалізовано на 11% більше побутової техніки, а продажі смартфонів показали приріст на 50%. Зростанню ринку посприяв вихід нового iPhone, роздрібні ціни на який коливаються від 23 до 35 тис. грн.

Що стосується розвитку споживчого кредитування, то його показник суттєво зріс. Так, якщо торік за позики купувалося 33% техніки, то цьогоріч – більше 50%. Наразі банки активно кредитують онлайн-покупців, а конкурентна боротьба за клієнта серед них зростає.

Раніше повідомлялося, що в 2015 році українці придбали побутової техніки на третину менше, аніж у 2014-му.

Утім, у фінансовому вираженні обсяг українського ринку електроніки і побутової техніки сягнув 45 млрд грн через здорожчання на 30-40%. За підсумками 2014 року фінансовий показник ринку був менший на 1,1%.


Читати також:

  1. Українці стали купувати більше техніки
  2. Ринок техніки й електроніки суттєво зріс
  3. Українці активно скуповують побутову техніку
  4. Український ринок побутової техніки зріс
  5. Українці активно купують гаджети і побутову техніку

Тема : industry News,News