Українці почали купувати більше автівок

У квітні цьогоріч продажі нових легкових автомобілів зросли на 86%, якщо зіставляти з результатами аналогічного періоду минулого року, і становивили 5,697 тис. одиниць. Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на дані прес-служби асоціації «Укравтопром».

Порівняно з березнем 2016 року продажі у квітні були більшими на 16%. Найпопулярнішим брендом стала японська Toyota – 797 проданих автівок. На другому місці розмістився Volkswagen – 629 авто, а трійку замикає Renault – 535 одиниць.

Нагадаємо, що в березні продажі автомобілів в Україні також зросли – у 2,2 рази до 4,9 тис. одиниць. За підсумками минулого року легкових автівок стали продавати вдвічі менше – всього 46,6 тис. одиниць. Учасники ринку прогнозують, що наприкінці 2016 року продажі авто підскочать на 25% до 60 тис. одиниць.

До речі, за перші два місяці цього року на 6,2% збільшився ввіз в Україну автомобілів із-за кордону з пробігом, якщо порівнювати з даними за аналогічний період 2015-го, повідомляє видання ukr.media. Було імпортовано чимало автівок 2011-2013 років випуску – 82%, адже акцизний збір на автомобілі, вік яких перевищує п’ять років, значно більший, аніж на новіші.

Найчастіше за згаданий період в Україну доставляли авто марки Renault, Volkswagen, Nissan, Mercedes-Benz, а також Opel, Skoda, Audi і BMW. Більше ввозять автомобілів середнього і вище середнього цінового сегменту, натомість бюджетних автівок у ТОР-25 взагалі немає.


Читати також:

  1. В Україні стали продавати більше нових авто
  2. Попит на автівки зменшився вдвічі
  3. Кількість автівок на тисячу населення зросте
  4. Українці стали купувати більше техніки
  5. Ринок нових автівок впав у 5 разів

Тема : industry News,News