Українці стали купувати більше електромобілів

За січень-серпень цьогоріч в Україну ввезли 1 550 транспортних засобів із електродвигунами, а це більше ніж удвічі за аналогічний показник минулого року, повідомляє Державна фіскальна служба, пише видання OilNews.

Учасники ринку очікують, що, судячи зі статистики за вісім місяців, до кінця поточного року кількість імпортованих в Україну електрокарів може сягнути 2-2,5 тис. одиниць.

Втім, існують і стримуючі фактори для активного розвитку цього сегмента в державі. Так, зі слів Олександра Туза, гендиректора компанії “ЕлектроМобілі”, зараз покупці таких автівок не можуть поставити їх на облік через труднощі з отриманням сертифікатів. Така ситуація триває вже чотири місяці.

Згідно з прогнозом Віталія Ткаченка, маркетинг-директора WOG Retail, уже в 2035 році в Україні може з’явитися заборона на продаж авто із двигунами внутрішнього згоряння, тож необхідність у заправках зникне, а АЗС переформатують під нові види діяльності.

Також очікується, що 2035 року вартість бензину в США може знизитися на 5-20%, а в Нідерландах планують пересадити громадян на електрокари вже до 2025 року.

Окрім того, стало відомо, в яких країнах Європи найбільше купують автомобілі. У серпні традиційно лідером із продажу автотранспорту стала Німеччина  із результатом 245 тис. 076 одиниць, а це на 8,3% більше за показники аналогічного періоду торік.

У Франції результат виявився скромніший – 118 тис. 418 автівок, а в Росії – 106 тис. (без легкового комерційного транспорту), пише  Autonews.com.ua.


Читати також:

  1. Українці почали купувати більше автівок
  2. В Україні стали купувати більше комп’ютерів
  3. Українці стали купувати більше техніки
  4. Українці стали купувати менше столичного житла на виплат
  5. Українці стали більше довіряти онлайн-магазинам

Тема : News