Українці восени посилено шукають роботу

Вересень – традиційний початок бізнес-сезону, тому чимало шукачів планують зміну роботи саме на осінь. Так, за результатами опитування порталу rabota.ua, 2/3 українських офісних працівників хоча й мають роботу, але відкриті до нових пропозицій, а в активному пошуку нового робочого місця зараз перебуває кожен четвертий респондент. Своєю нинішньою роботою повністю задоволений лише кожен десятий.

Аналітики порталу запитали працюючих українців, за яких умов вони б могли змінити компанію. Основною причиною, як і раніше, лишається рівень заробітної плати – цьогоріч 61% опитаних моніторять вакансії, у першу чергу зважаючи на рівень оплати праці.

Для 38% учасників опитування важливою причиною для зміни роботи є можливість професійного зростання, а для 34% – підвищення. Окрім цього, офісних працівників не завжди влаштовує місце розташування офісу, начальство, поточна рутинна робота, умови праці тощо. У поодиноких випадках українці готові звільнятися, щоб започаткувати власний бізнес або втілити мрію чи реалізувати можливості.

Стосовно зарплатних очікувань, то 44% респондентів сподіваються на її збільшення цієї осені, 36% – налаштовані песимістично, а 6% навіть готові до зниження рівня заробітків.

Щодо кар’єрних очікувань, то тут настрої людей не надто оптимістичні: лише 17% надіються на підвищення, а 65% констатують кар’єрний застій. 5% опитаних остерігаються звільнення, а 14% не знають, на що їм очікувати найближчим часом.

Цікаво, що 2/3 учасників опитування впевнені, що восени вони влаштуються на нову роботу, а 1/3 не заперечують таку ймовірність.


Читати також:

  1. Причини, з яких українці змінюють роботу
  2. Як часто українці змінюють роботу?
  3. Звідки українці дізнаються про події у світі?
  4. Чому українці звільняються з роботи?
  5. Українці нещасні на роботі

Тема : industry News,News