Українські офісні працівники менше працюють понаднормово

За новими даними порталу hh.ua, українці стали більше цінувати свій час, тому віддають перевагу компаніям із гнучким графіком роботи, пише mmr.ua.

Цікаво, що в офісах робочий день тривалістю з 9:00 до 18:00 вже не такий популярний, і зараз менше 50% офісних співробітників так працюють. Дедалі частіше працедавці пропонують своїм підлеглим гнучкий або зміщений графік. Так працюють у кожній сьомій-восьмій фірмі, 6% “білих комірців” перейшли на фріланс, а 4% працевлаштовані на неповний робочий день.

Також дослідження продемонструвало, що кількість працівників, які регулярно затримуються на роботі, скоротилася. Так, якщо в 2014 році, коли працедавці масово скорочували штати, українці дорожили своїми робочими місцями, працюючи понаднормово, то в 2016 році “білі комірці” стали цінувати свій час, хоча трохи менше 50% опитаних досі можна назвати працеголіками. Окрім цього, стало більше тих, хто не затримується на робочому місці за будь-яких обставин після закінчення робочого дня.

Втім, часто нашим співвітчизникам доводиться присвячувати роботі свої вихідні. Так, більше 1/5 офісних працівників постійно жертвують дозвіллям заради виконання посадових обов’язків, а 2 з 5 виходять на роботу у вихідний лише у випадках авралу. Більше третини респондентів за будь-яких умов не працюватимуть у свій вільний час.

Також стало відомо, що влада Польщі для залучення трудових мігрантів видаватиме українцям довготривалі візи, заохочуючи їх таким чином до отримання дозволів на постійне проживання і громадянство в країні.


Читати також:

  1. Українські офісні працівники працюють під час відпустки
  2. Більшість українців не працюють за здобутою спеціальністю
  3. Українські працівники налаштовані на переїзд
  4. Зі столиці у регіони: на що готові українські працівники?
  5. Українські IT-компанії працюють на закордонні ринки

Тема : industry News,News