В Україні стало легше вести бізнес

Згідно з новим щорічним рейтингом Світового банку Doing Business 2017 першість серед країн, де провадити бізнес найлегше, здобула Нова Зеландія, що змістила на друге місце колишнього лідера – Сінгапур. Загалом у новий перелік увійшло 190 країн, пише politeka.net.

Україна зайняла 80-ту сходинку, покращивши свій результат за рік на три позиції. Найсуттєвіше зростання було досягнуте у сфері оподаткування – підйом на 23 сходинки. Також покращилася ситуація і щодо забезпечення виконання контрактів і захисту інвесторів – на 18 позицій.

Із 30-го на 20-е місце Україна піднялася за показником легкості старту підприємницької діяльності. Також помітний прогрес стосовно простоти підключення до електромереж − із 137-го до 130-го місця.

Втім, низка показників у країні погіршилася: реєстрація власності, вирішення проблем із неплатоспроможністю, доступність кредитування, міжнародна торгівля. Без змін залишилася позиція України з отримання дозвільних документів на будівництво.

Нагадаємо, що цей рейтинг розраховують експерти Світового банку, аналізуючи країни за низкою показників. Щорічно методологія рейтингу зазнає змін.

До речі, 26 жовтня на засіданні Кабмін затвердив законопроект щодо внесення поправок до Податкового, Митного і Бюджетного кодексів. Як зазначив Олександр Данилюк, міністр фінансів, у системі оподаткування зменшуються корупційні можливості, а також спрощується ведення бізнесу і адміністрування податків.

Проект змін у Податковий кодекс передбачає перегляд системи електронного адміністрування податку на додану вартість (далі − ПДВ), введення єдиного реєстру з повернення ПДВ, ліквідацію податкової міліції, а також скорочення повноважень Державної фіскальної служби України.


Читати також:

  1. В Україні стало легше вести бізнес
  2. В Україні вести бізнес стало простіше
  3. Де в Україні вести бізнес найкраще
  4. Де в Україні вести бізнес найпростіше?
  5. Бізнес-клімат в Україні залишає бажати кращого?

Тема : News