В Україні зростає роздрібна торгівля

В українській економіці неабияку роль відіграє роздрібна торгівля, адже її зростання сприяє нормалізації загального стану економіки країни і добре впливає на зростання внутрішнього валового продукту.

Нещодавно Держстат повідомив, що за січень цього року оборот роздрібної торгівлі в Україні продовжує своє зростання. Попри непевну політичну ситуацію ціни на продукти залишаються стабільними, хоча ціни на тепличні та імпортні овочі зросла в зв’язку зі збільшенням витрат на логістику і сезонністю.

Так, за січень 2014 року роздрібна торгівля продемонструвала ріст на 8,8% порівняно з аналогічним періодом 2013 року у співставних цінах, становивши 64,762 млрд грн.

Згідно з повідомленням Держслужби статистики, найбільше зростання роздрібної торгівлі помічене у Львівській області (на 12%), на Житомирщині (на 11%), а також у Чернівецькій і Дніпропетровській областях (по + 11,1%).

Щодо Києва, то тут оборот роздрібної торгівлі за січень поточного року зріс на 6,9% – до 8,332 млрд грн порівняно з аналогічним періодом за минулий рік.

Нагадаємо, що в Україні роздрібний товарооборот за 2012 рік (порівняно з 2011) зріс майже на 16%, становивши 804,3 млрд грн.

До речі, у 2013 році саме зростання торгівлі стало тим важливим показником для вітчизняної економіки, адже саме роздрібний сектор не дозволив українському ВВП впасти за підсумками року − неабияку роль відіграло саме споживання товарів українцями для власних потреб.


Читати також:

  1. Падіння промвиробництва в Україні триває, а роздрібна торгівля процвітає
  2. Роздрібна торгівля зросла більш аніж на 11%
  3. Зростання роздрібного товарообороту вповільнилося до 9%
  4. Дрібна роздрібна торгівля зникне?
  5. В Україні прискорюються темпи будівництва нерухомості

Тема : News