Вакансій на українському ринку праці стало більше

Порівняно з січнем у лютому в Україні кількість резюме збільшилася на 10%, повідомляють аналітики кадрового порталу hh.ua, пише видання ubr.ua.

У повідомленні зазначається, що лютий для ринку праці традиційно є активним періодом, адже і працедавці, і працівники в цей час налаштовані на плідну роботу.

За аналізований період кількість вакансій також зросла − на 15%, тож на сьогодні на одну вакансію претендує три шукачі.

Найбільше пропозицій у лютому з’явилося в секторах адміністративного і робочого персоналу, автобізнесу, держслужби. Також велику кількість резюме розміщували українці, які тільки розпочинають кар’єру.

У той же час найактивнішими були працедавці у сферах виробництва, бухгалтерії, автобізнесу й будівництва. Територіально найбільше пропозицій розміщували у столиці, Чернігові, Хмельницькому та Івано-Франківську.

За кількістю резюме лідерами стали Київ, Запоріжжя і Житомир, а меншало вакансій в Херсонській області, що пов’язують зі стартом сільськогосподарських робіт.

Найбільша конкуренція за звітний період спостерігалася у сфері видобутку сировини − 12-13 осіб на місце. Серед причин аналітики називають територіальне розміщення підприємств із видобутку паливно-енергетичної сировини на непідконтрольній території.

Окрім цього, в лютому, як і раніше, непросто знайти робоче місце було топ-менеджерам, студентам і фахівцям без досвіду.

Нагадаємо, раніше експерти ринку праці прогнозували масове безробіття українців через підвищення рівня мінімальної заробітної плати. Втім, як зазначає Валерій Ярошенко, в.о. голови Держслужби зайнятості, побоювання не виправдалися.

Так, станом на 1 березня цього року лише 3,7 тис. осіб стали на облік опісля закриття ФОПів, що становило менше 1% від загальної кількості тих, хто отримує допомогу по безробіттю.


Читати також:

  1. На українському ринку стало більше європейських харчів
  2. На українському ринку праці зріс попит на бухгалтерів і фінансистів
  3. Що відбувалося на ринку праці у січні?
  4. Ситуація на ринку праці в серпні
  5. У лютому український ринок праці стабілізувався?

Тема : industry News,News