Які айтішники найзатребуваніші на ринку?

Уже кілька років поспіль IT є найактивнішим сегментом українського ринку праці. Попри зниження темпів розвитку галузі  IT-фахівці є найзатребуванішими і найбільш високооплачуваними професіоналами в державі.

Кількість вакансій в IT-сфері постійно зростає опісля невизначеності на початку 2015 року. Піковими були липень і жовтень минулого року, а також лютий 2016-го. В інші місяці вакансій було 131-138% від показника січня.

То які ж IT-фахівці затребувані на українському ринку праці? Так, за інформацією аналітиків rabota.ua, лідерами залишаються веб-розробники – 26% вакансій і 20% становлять резюме шукачів. Дещо посилило свої позиції системне адміністрування – по 8% вакансій і резюме. Аналогічні показники зафіксували для сфери дизайну.

Що стосується програмування .NET, то тут частка вакансій перевищує кількість резюме, але в тестуванні – навпаки: 11% резюме припадає на 5% вакансій. Це пов’язано з тим, що шлях до сфери IT через тестування вважається досить легким.

Три професійні сегменти IT мають по 4% вакансій і резюме: IT-продажі, мережеві технології і розробка програмного забезпечення. Найменш затребуваними на ринку айтішників виявилися бізнес-аналітики: по 2% вакансій і резюме.

Слід зазначити, що найактивнішими працедавцями є компанії Києва – 50% пропозицій. Також 44% резюме теж столичні. Із великим відривом друге місце посідає Харківська область: 11% вакансій і 12% резюме. До п’ятірки майже на рівних (6-8%) увійшли Львів, Дніпропетровськ й Одеса.


Читати також:

  1. Що відбувалося на ринку праці у січні?
  2. Що відбувалося на ринку праці у червні?
  3. Ситуація на ринку праці в серпні
  4. На українському ринку праці зріс попит на бухгалтерів і фінансистів
  5. Падіння ринку праці становить до 25%

Тема : industry News,News