Які фахівці в Україні найзатребуваніші?

У жовтні 2016 року найбільший приріст вакансій на українському ринку праці був зафіксований у сфері послуг, автобізнесу, безпеки, а також фармацевтики. Попит із боку працедавців також підвищився на менеджерів вищої ланки і керівників напрямів.

Менше в жовтні шукали працівників сфери освіти, менеджерів із підбору персоналу, бізнес-тренерів, співробітників банків, бухгалтерів і фінансистів, повідомляють аналітики порталу hh.ua.

Традиційно більша частина відкритих вакансій – це пропозиції для менеджерів із продажу, айтішників, маркетологів, піарників, адміністративного персоналу і молодих спеціалістів.

Що стосується активності шукачів, то вона за звітний період зросла майже в усіх сферах, але найбільше резюме було розміщено в розділах “Туризм і готельно-ресторанний бізнес”, “Домашній і робочий персонал”, “Медицина і фармацевтика”,  “Продажі”, а також “Маркетинг, реклама і PR”. Менше шукали роботу освітяни і працівники банків.

Порівняно з попереднім місяцем кількість охочих працювати на виробництві і в галузі страхування не змінилася.

ТОП-5 регіонів за розміщеними резюме і вакансіями залишається незмінною. Як і завжди, найактивніша серед міст столиця. До п’ятірки також увійшли Харків, Одеса, Дніпропетровськ і Львів.

Згідно з даними hh.ua, середня зарплата в Києві становить 8-9 тис. грн, а в регіонах – близько 6 тис. грн.

Найвищу оплату праці пропонують ТОП-менеджерам великих міжнародних компаній, а також айті-спеціалістам. У таких вакансіях часто винагороду зазначають у доларах США.


Читати також:

  1. Які айтішники найзатребуваніші на ринку?
  2. Український ринок праці демонструє зростання
  3. HR-консалтинг: хто отримує найвищі зарплати в Україні?
  4. Чим «порадував» ринок праці в травні?
  5. У липні український ринок праці активізувався

Тема : industry News,News