Які країни світу «найщасливіші»?

Згідно з результатами четвертого щорічного дослідження ООН, порівняно з 2015 роком ТОР-10 «найщасливіших» країн не змінилася, хоча деякі з них посіли інші місця.

Приміром, ще в 2013 році Данія лідирувала, а торік опустилася на третю сходинку, а перше місце посіла Швейцарія. Цьогоріч  Данія знову стала лідером.

До п’ятірки за рівнем щастя і задоволення життям увійшли Швейцарія, Ісландія, Норвегія, а також Фінляндія. Визначною рисою цих країн є добре розвинена система соцзабезпечення.

У ТОР-10 також потрапили Канада, Нідерланди, Нова Зеландія, Австралія та Швеція. Тож експерти зробили висновок, що держави, у яких рівень соціальної нерівності низький, щасливіші.

У цьому рейтингу Росія посідає 56-те місце, Узбекистан – 49-те, Казахстан – 54-те, а Україна – 123-тє. США розмістилися на 13-й сходинці, Великобританія – на 23-й, а Китай зайняв 83-тю позицію.

Загалом у рейтингу взяли участь 157 держав. Останнє місце посіла Бурунді, де панують масові заворушення.

Наведений список складений Мережею сталого розвитку ООН, що враховує результати опитування тисячі людей у кожній країні, що проводиться щороку інститутом Gallup. Аналітики просили респондентів оцінити своє життя за 10-бальною шкалою. Були виділені шість основних категорій, які й визначали рівень благополуччя: соцпідтримка, ВВП на душу населення, участь у благодійності, особисті свободи, очікувана тривалість здорового життя  і уявлення щодо рівня корупції.


Читати також:

  1. У рейтингу світової торгівлі Україна стала 86
  2. Україна стала 71 в рейтингу процвітаючих країн світу
  3. Найкращі країни для ведення бізнесу
  4. Україна посіла 67 місце у рейтингу ІКТ-розвитку
  5. Україна посіла 97 місце у рейтингу енергоефективності

Тема : industry News,News