Які міста Європи розвиваються найактивніше?

Нещодавно стали відомі результати рейтингу  City Momentum Index (CMI), складеного компанією JNN, – ТОП-12 міст Європи, які розвиваються найбільш активно.

Отже, місця лідерів дісталися Лондону і Дубліну, що стали єдиними містами Європи в глобальній ТОР-20. Уже другий рік поспіль Лондон займає першу сходинку, завдяки потужному економічному зростанню, реформуванню системи міського транспорту і стабільній ситуації на ринку нерухомості. Також столиця Великобританії розвивається як глобальний технохаб й освітній центр.

Дублін посів друге місце в цьогорічному рейтингові через посилення економічного зростання, створення техностартапів, а також запровадження екологічних інновацій. Усе це зумовило зростання попиту на комерційну нерухомість.

Хоча Париж і не ввійшов до світового рейтингу через недостатню економічну динаміку, але знаходиться в трійці міст Європи, що розвиваються найактивніше. Зокрема цьому посприяв амбіційний проект Grand Paris.

Уперше в 2016 році в ТОП-12 міст Європи увійшов Стамбул, посівши восьму сходинку, хоча геополітична ситуація в місті не найкраща. Він може стати новим центром світової економіки, створюючи новий формат ринку нерухомості і покращуючи інфраструктуру. Так, упродовж трьох наступних років ринок офісних площ класу «А» в Стамбулі повинен продемонструвати приріст майже на 60%. Натомість Москва в рейтинг взагалі не ввійшла.

Експерти компанії передрікають, що серед всіх крупних міст Європи саме Стамбул охарактеризується найвищим зростання показників економіки в найближчі три роки.

Також до рейтингу потрапили «нові світові міста», серед яких агломерація Рандстат, Мюнхен, Стокгольм, Копенгаген, британські міста Манчестер і Единбург, а також Берлін і Барселона.


Читати також:

  1. Дослідження: найбагатші українські міста
  2. Названі найбагатші міста світу
  3. У топ-500 компаній Європи увійшли 50 українських
  4. Країни, що розвиваються, скорочують частку євро
  5. У проблемних країнах Європи значно подешевшала житлова нерухомість

Тема : industry News,News