Яку роботу українці шукали у 2013 році?

Нещодавно стало відомо, яку роботу українці шукають в Мережі. Так, на кадровому порталі HeadHunter Україна щомісяця шукачі формують майже мільйон пошукових запитів. Аналітики порталу повідомляють, що найактивнішими шукачі були у березні та, що нетипово, у червні поточного року. Втім, навіть у розпал літа українці активно шукали роботу. Втім, восени ця активність не зменшилася.

То яку ж роботу шукають українці? На першому місяці виявилася посада бухгалтера (з результатом 1,7% від загальної кількості запитів), а на другому місці − водія (1,3%). До ТОР-3 запитів також потрапив юрист. Ще найбільше користувачі цікавилися вакансіями менеджера з продажу та адміністратора.

Щодо компаній-працедавців, користувачі порталу найчастіше шукали інформацію про банки − майже 98 тисяч запитів. На другому місці з чималим відривом − інтернет-магазини, на які припало 15 тисяч запитів. Окрім цього, шукачі активно цікавилися іменитими міжнародними компаніями: майже у 1/5 частині від усіх запитів згадується одна з таких компаній. Натомість українські компанії цікавлять усього 5-7% користувачів.

Цікаво, що під час пошуку позиції на порталі шукачі виявляли неабиякий креатив. До прикладу, з метою пошуку вакансії менеджера українці вводили у рядок пошуку не тільки “менеджер”, але й “manager” і розмовний варіант “манегер”. Менеджери з продажу називають себе не тільки так, але й “sales manager”, “спеціалісти з продажу”, “менеджер відділу продажів”, “продажник”, “сейлз менеджер”, “sales менеджер” тощо.

Серед маркетологів також не все однозначно: аналітики нарахували цілих 13 синонімів. Представники фінансового сектору не можуть остаточно визначитися: однакову кількість набрали запити “financial controller” і “finace controller”. Управлінці персоналом називають себе не тільки “hr-manager”, але й “ейчарами”.


Читати також:

  1. Яндекс оприлюднив найпопулярніші запити українців у 2012 році
  2. ТОП-5 світових трендів соціальних медіа в 2013 році
  3. Як часто українці змінюють роботу?
  4. Що купують українці в Мережі
  5. Особливості національного онлайн-шопінгу в 2013 році

Тема : industry News,News