Зарплати айтішників зростають

За підсумками минулого року заробітна плата вітчизняних фахівців IT і телекомунікаційної сфери зросла більш аніж на 7% порівняно із даними за 2012 рік. Таку інформацію повідомляють у Державній службі статистики.

Так, середньомісячний показник заробітної плати штатного айтішника становив 4 тисячі 599 гривень. Стало відомо, що зарплати цих фахівців у середньому на 40% вищі, аніж середньостатистичні по регіону.

Нагадаємо, що протягом наступних 5 років в Україні заплановане збільшення кількості айтішників учетверо. Для цього наразі в Україні впроваджуються відповідні нововведення. До прикладу, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, що дозволить підтримувати розвиток українських компаній галузі. Податкові стимули, передбачені у законопроекті № 2063, сприятимуть виведенню вітчизняних IT-компаній з “тіні”.

До речі, прес-служба Укрдержреєстру днями повідомила, що у січні поточного року в Україні була зареєстрована більш аніж тисяча суб’єктів господарювання, що працюють у сфері інформаційних технологій. Так, протягом місяця було зареєстровано 985 фізосіб-підприємців і 89 юридичних осіб.

Зі слів експертів, сфера інформаційних технологій і комп’ютерного бізнесу − це другий найбільш популярний серед українців вид діяльності.

Раніше повідомлялося, що серед найзатребуваніших професій 2014 року лідером є саме IT-сфера, де є гостра потреба у Java- і PHP-розробниках, а також програмістах під операційні системи Android і iOS. Окрім цього, є попит на project-менеджерів. Зазначені професії є не просто фаворитами у пошуку IT-компаніями, але й найбільш високооплачуваними.


Читати також:

  1. Попит на українських айтішників різко зріс
  2. Що очікує IT-галузь у найближчому майбутньому?
  3. Обсяги e-комерції зростають
  4. Рекрутери назвали фактори, що впливають на розмір зарплати
  5. Що відбувається із зарплатою айтішників у 2013 році?

Тема : industry News,News