Зростання світової економіки вповільниться

З докладу Конференції ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД) стало відомо, що темпи зростання світової економіки можуть уповільнитися, а в країнах, що розвиваються, може початися чергова боргова криза, повідомляє РБК.

Так, зі слів експертів ООН, глобальна економіка наразі перебуває у “крихкому становищі”, а її зростання за підсумками поточного року вповільниться вперше від 2012 року і становитиме 2,3%. Нагадаємо, що в 2014 і 2015 роках показник дорівнював 2,5%.

Найбільшими ризиками ЮНКТАД визнає ризик економічної фінансової нестабільності у країнах третього світу.

Зі слів Річарда Козул-Райта, директора з економічних питань, через припинення політики кількісного пом’якшення і зростання відсоткових ставок у державах із розвиненою економікою може розпочатися чергова глобальна економічна криза від ринків країн, що розвиваються.

Станом на сьогодні у державах, що розвиваються, обсяг боргів уже становить 104% їх сумарного ВВП, а це 25 трлн доларів.

До речі, нещодавно стало відомо, що в місячному порівнянні зниження обсягів глобальної торгівлі товарами становило 1,1%. Про це повідомляє Управління аналізу економічної політики Нідерландів, пише ubr.ua.

Так, у липні експорт країн із розвиненими економіками просів на 0,5%, хоча місяцем раніше зростання становило 0,9%. У той же час експорт економік, що розвиваються, впав на 1,4% (у червні показник зростання був 0,8%).

Що стосується імпорту розвинених економік, то він зменшився на 0,6%, хоча приріст у червні дорівнював 1,3%. Результат імпорту країн, що розвиваються, – 2,1%, у червні показник залишався незмінним.


Читати також:

  1. Зростання світової економіки у наступному році не очікується
  2. Прогноз зростання світової економіки
  3. МВФ знизив прогноз зростання світової економіки в 2013 році до 3,9%
  4. МВФ прогнозує повільне зростання світової економіки
  5. Стан світової економіки за підсумками зустрічі G8

Тема : industry News,News