17,5 млн українців користуються Інтернетом

Згідно з даними дослідження компанії Gemius, в Україні Інтернет використовують 47,8% чоловіків і 52,2% жінок. Серед них 57% − це молоді люди у віці 14-34 роки. Також стало відомо, що 37% українських інтернет-користувачів проживають у великих містах із населенням від 500 тисяч осіб. Таку інформацію передає видання “Дело”.

У п’ятірці найбільш відвідуваних українцями сайтів за рік змін не сталося: у ній на тому чи іншому місці були Google.com, Mail.ru, Vk.com, Yandex.ua, а також Youtube.com. Щомісячно до десятки найбільш відвідуваних веб-ресурсів потрапляли три соцмережі: ВКонтакті, Однокласники і Facebook. Також популярною була і веб-енциклопедія “Вікіпедія”. У ТОР-10 лідерів у деякі місяці опинялись інтернет-магазин Rozetka.com.ua і сайт безкоштовних оголошень Slando.ua.

Компанія також сформувала прогноз на поточний рік. Так, експерти очікують, що аудиторія користувачів інтернету за 2014 рік продемонструє приріст на 15-17%, адже теперішньою тенденцією є все більше проникнення Мережі в регіони, поширення серед жителів невеликих населених пунктів і селищ.

Серед українців старшої вікової категорії спостерігається стрімке зростання кількості інтернет-користувачів. З урахуванням старіння населення люди старшого віку все активніше долучатимуться до інтернет-аудиторії країни. Також аналітики Gemius зазначили, що неабияку роль у поширенні Інтернету відіграє використання користувачами кількох пристроїв для виходу в Мережу. Відтак, споживання Мережі в Україні зростатиме і за рахунок мультивикористання.

До речі, за підсумками 2013-го року прибутки від надання інтернет-послуг у країні зросли на п’ять відсотків порівняно з даними минулого року. Так, Держстат повідомив, що загальні прибутки становили 4,9 млрд грн, з них 3,2 млрд грн − це послуги, надані безпосередньо населенню.

За повідомленням Forbes (із посиланням на дані Кабміну), в цілому за підсумками 2013 року населенню України було надано послуг з інформації та зв’язку на суму більше 20,2 млрд грн.


Читати також:

  1. Скільки українців користуються Інтернетом
  2. Дослідження: 13,6 млн людей в Україні користуються інтернетом
  3. “Мобілізація” українців сягнула 90%
  4. У світі посилять контроль над Інтернетом
  5. Скільки людей користуються соцмережами?

Тема : industry News,News