Чи вигідно буде купувати нерухомість у 2017 році?

Традиційно надійним способом зберегти власні кошти в Україні є інвестиції в нерухомість, пише hyser.com.ua. Та чи вигідно буде вкладати свої кревні в квадратні метри в 2017 році?

Сьогодні в державі спостерігається бум будівництва нового житла, що й не дивно, адже покупці, вирішуючи придбати квартиру, часто обирають саме житло в новобудовах. Нові помешкання хоч і дорожчі, ніж квадратні метри на вторинному ринку, але вирізняються значно вищим рівнем комфорту.

У той же час попит на старі квартири падає, хоча є чимало покупців, які не можуть придбати житло в новобудовах. Б/в нерухомість хоч і дешевшає, але в кожному регіоні по-різному: якщо в столиці за 2016 рік вартість 1 м2 житла старого фонду впала на 20% (до 1 283$), то у Львові всього на 2% (до 1 048$).

Щодо прогнозу на наступний рік, то експерти передрікають зростання популярності нових об’єктів, натомість попит на «вторинку» падатиме.

Зниження цін на житло учасники ринку пояснюють нестабільністю курсу валют, а також суттєвим спадом платоспроможності українців, хоча девелопери розробляють цілий ряд знижок і акцій.

У виграші зараз забудовники, що пропонують міні-квартири і житло класу “економ”, оскільки українці вважають купівлю недорогих кватир вигідним капіталовкладенням, адже населення не довіряє банківським установам.

Щодо прогнозів на 2017 рік, то очікуються зміни порівняно з цим роком, коли ціни суттєво знизилися через зменшення попиту і значну кількість пропозицій. Очікується, що економічна ситуація в Україні покращиться, тож ціни можуть зрівнятися з докризовими. Вартість квартир зросте на 5−6% до кінця цього року, а в столиці здорожчання житлової нерухомості буде повільнішим – на 2−3%.

Жодної схожої новини.

Тема : industry News,News