Чому українці звільняються з роботи?

Зниження конкурентної боротьби на українському ринку праці і його відносна стабілізація сприяють тому, що офісні працівники стали більш рішучі щодо зміни працевлаштування. Так, дорожать своєю роботою і бояться її втратити тільки 1/5 респондентів. Такими є дані дослідження порталу hh.ua.

Опитування продемонструвало, що кількість тих, хто планує змінити роботу, за останні півроку залишилася незмінною – трохи більше 20%. Втім, чимало працівників офісів вже звільнилися зі старого місця – кожен сьомий. Трохи менше 50% опитаних час від часу роздумують над цим, але через певні причини не можуть зважитися. Кожен дванадцятий побоюється, що не зможе знайти нове місце роботи.

Дослідження також продемонструвало, що кожен восьмий українець задоволений своїм нинішнім місцем працевлаштування.

Найчастіше про звільнення думають співробітники банків і страхових агентств. Рідше – айтішники і працівники медіаіндустрії.

Головною причиною зміни роботи троє з п’яти офісних працівників називають низьку оплату праці і відсутність перспектив щодо її підвищення, тож матеріальний фактор є вирішальним у прийнятті рішення. Втім, трохи менше половини йдуть з роботи через неможливість кар’єрного росту, а кожного третього респондента пригнічують нецікаві рутинні завдання, кожного четвертого – постійна понаднормова робота.

Більше 1/5 українських офісних працівників думають про звільнення через скорочення додаткових виплат. Майже така ж кількість − через погані стосунки з  керівництвом. Також мотивами для зміни місця роботи можуть бути неофіційна чи “сіра” зарплата, нестабільність у роботі, відсутність соціальних гарантій, недружні відносини в колективі тощо.


Читати також:

  1. Пошук роботи в українців займає більше 6 місяців
  2. Як часто українці змінюють роботу?
  3. Знайти хорошу роботу в Україні стає дедалі складніше
  4. Що мотивує українців до роботи?
  5. Український ринок праці: що українці думають про свою зарплату?

Тема : News