Експорт української с/г продукції до країн ЄС зріс на 16%

Як повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua, цьогоріч зовнішньоторговельний оборот України досягнув позначки у 4,6 млрд доларів. А вже з 2014 року Україна зможе постачати сільськогосподарську продукцію не лише у країни Європи, але й до азіатських країн.

Так, від початку поточного року експорт вітчизняної с/г продукції в ЄС зріс порівняно з минулим роком на 16,3% і становив 2,6 млрд доларів. Таку інформацію виданню “Урядовий кур’єр” повідомив Микола Присяжнюк, Міністр аграрної політики і продовольства.

З його слів, найбільше до країн ЄС було експортовано зернових та олійних культур, соняшникової олії. Однак опісля підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС асортимент аграрної продукції та її обсяги будуть значно збільшені, адже покупцями української продукції стануть майже 500 млн європейців.

За останні сім місяців цьогоріч зовнішньоторговельний оборот між Україною та державами Європейського Союзу становив 4,6 млрд доларів, вирісши на 11%. Ще у 2010 році частка ЄС у загальній структурі зовнішньоторговельного обороту с/г продукції була 27%, натомість зараз цей показник становить 34%.

Міністр також зазначив, що опісля укладення Угоди ціни на вітчизняні продукти харчування не зростуть, зате українські підприємства матимуть доступ до внутрішнього ринку Європи.

Також нагадаємо, що за перше півріччя поточного року обороти вітчизняних компаній, які є членами Української асоціації прямих продажів, збільшилися на 1,29% (порівняно з аналогічним періодом року, що минув), досягнувши позначки у 2 млрд 119 млн грн без ПДВ.


Читати також:

  1. Аналітики прогнозують складний рік для української економіки
  2. У 2011 році Україна суттєво збільшила виробництво сільгосппродукції
  3. Ринок онлайн-реклами зріс на 14%
  4. Китай у трійці лідерів світових інвесторів
  5. Вітчизняне промислове виробництво в серпні прискорило падіння

Тема : News