HR-консультанти виявили фахівців, що були найзатребуванішими у жовтні

Жовтень традиційно є екватором осіннього бізнесового сезону, тож аналітики порталу  rabota.ua з’ясували, що відбувалося минулого місяця на українському ринку праці.

Так, стан ринку праці можна назвати позитивним, адже кількість вакансій порівняно із результатами січня-2015 зросла майже вдвічі. Кількість резюме восени також дещо зросла, але чимало шукачів не готові змінювати роботу, адже наразі працедавці мінімізують ризики, пропонуючи досить скромну оплату праці або невелику ставку і змінну складову зарплати, що напряму прив’язана до результатів роботи.

За інформацією порталу,  цьогоріч більше половини працедавців (54%) відмовилися від заохочення працівників, натомість інші (46%) підвищують лояльність працівників різними видами матеріальної і нематеріальної мотивації.

Найбільш помітно кількість вакансій зросла на Донеччині і Луганщині, а також у Вінницькій області, Харківській, Львівській та Івано-Франківській. У жовтні найзатребуванішими були виробничники, та працівники сектору нерухомості. Також працедавці збільшували кількість вакансій для студентів.

Окрім цього,  активізувався попит на спеціалістів у сфері дизайну і медіа. Збільшили кількість вакансій навіть банки, хоча, згідно з інформацією Фонду гарантування вкладів фізосіб, за останні два роки з українського ринку було виведено 63 фінансові установи.

До речі, зі слів Наталії Яресько, Міністра фінансів України, у бюджеті 2016 року буде передбачене зростання зарплат і пенсій для українців − на 12%, що дорівнюватиме рівню інфляції. Передбачається, що соціальні норми зростуть 1 травня і 1 грудня. Про це міністр заявила в ході Години питань до влади у ВРУ, повідомляє видання segodnya.ua.


Читати також:

  1. У лютому український ринок праці стабілізувався?
  2. У липні український ринок праці активізувався
  3. Український ринок праці демонструє зростання
  4. Ситуація на ринку праці в серпні
  5. Що відбувається з ринком праці у 2015 році?

Тема : industry News,News