Інтернет дозволить подолати бідність 500 млн людей

Завдяки можливості отримати доступ до Мережі з будь-якої точки 7% населення (а це 500 млн осіб) можуть переступити поріг бідності. А глобальний ВВП зросте на 6,7 трлн дол. Про це свідчать дані Strategy&, повідомляє видання ubr.ua.

Це дослідження було виконане на замовлення для Facebook і побудоване на даних 120 країн за 10 років. Воно показує, як зі збільшенням кількості користувачів Інтернету з країн, що розвиваються, може змінюватися веб-простір. Аналітики розглянули можливості подолання перешкод, які утруднюють доступ людей до Мережі, а також можливі зміни інтернет-середовища, що можуть виникнути в результаті збільшення кількості інтернет-користувачів.

До речі, доступ до Мережі людей, які в основному знаходяться у країнах третього світу, попри активний розвиток цифрових технологій, уповільнився за останні роки. Так, із 2013 року показники темпів зростання були виражені однозначними числами. Наразі 4,1 млрд осіб не мають доступу до Інтернету, хоча могли б принести своєю участю глобальній економіці додаткових 6,7 трлн дол.

У найближчі п’ять років можливість підключення до Мережі по всьому світу може надати країнам третього світу і підприємствам значні переваги, адже соціально-економічні умови для більше ніж 4 млрд осіб покращаться, а світовий ВВП зросте.

Втім, щоб Інтернет запрацював у найвіддаленіших куточках світу з найбіднішим населенням, необхідні справді революційні технології, а також доведеться подолати чимало перешкод, таких як вартість інтернет-покриття, створення нової інфраструктури, де її немає, тощо.


Читати також:

  1. Дослідження: 13,6 млн людей в Україні користуються інтернетом
  2. Скільки українців користуються Інтернетом?
  3. Чим лякає українців Інтернет майбутнього?
  4. Китайська економіка стане найсильнішою у світі?
  5. Кожен четвертий українець використовує Інтернет для дозвілля

Тема : industry News,News