Інвестори активно вкладають кошти у комерційну нерухомість

Згідно з даними компанії JLL, нещодавні результати, отримані з ринків Південної і Північної Америки, а також з країн Європи, Африки і Ближнього сходу, значно перевищили очікування аналітиків. Натомість країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону  відзначилися стабільним показником відносно до минулого року. У зв’язку із такою динамікою компанія підвищила прогноз обсягу інвестицій на поточний рік з 650 до 700 млрд дол.

Зі слів Артура де Хааста,  керівника групи світових фінансових ринків і інвестицій JLL, світові ринки інвестування у комерційну нерухомість на фоні покращення економічних показників продовжують демонструвати позитивну динаміку. Хоча зараз обсяги транзакцій і виходять на показники докризового 2006 року, але ситуація кардинально інша, адже основним фактором зростання ринків стало підвищення обсягів коштів, які інвестори готові напряму вкладати в комерційну нерухомість.

У першому півріччі найвищий приріст обсягу інвестицій був зафіксований у Північній і Південній Америці: тут показник показав зростання на 43% (становивши 128 млрд дол.) порівняно з аналогічним періодом у 2013 році.

Не надто відстає і європейський ринок. У першому півріччі цьогоріч обсяг угод у регіоні EMEA (країни Європи, Африки і Близького Сходу)  зріс на 34%, становивши 111 млрд дол. Чималий приріст був зафіксований у другому кварталі − 50%. Показник зростав в основному за рахунок ринків Південної Європи, країн Бенілюкс, Центральної і Східної Європи. За перші шість місяців цього року ключові ринки Європи (Великобританія, Франція, Німеччина) за обсягом транзакцій зросли на 30%.

Що стосується Азіатсько-Тихоокеанського регіону, опісля низької інвестиційної активності на початку року наразі тут спостерігається підйом. Так, у другому кварталі обсяг угод дорівнював 32 млрд дол, що аналогічно минулорічному рівню. У цілому ж тут за півріччя інвестиції “просіли” всього на 8% порівняно з показником 2013 року, становивши 55 млрд дол.


Читати також:

  1. Інвестиції в комерційну нерухомість України випередили прогнози експертів
  2. Західні інвестори вкладають гроші в українських розробників ігор
  3. Українці більше купують нерухомість
  4. Інвестори віддають перевагу “хмарі”
  5. У проблемних країнах Європи значно подешевшала житлова нерухомість

Тема : industry News,News