Кількість перевірок бізнесу скоротиться на 30%

Днями влада затвердила пакет змін до нормативних актів, завдяки яким відкриття і ведення бізнесу в Україні значно спроститься, пише видання “Капіталіст”.

За словами Степана Кубіва, міністра економічного розвитку, до пакету змін входять десять напрямів, впровадження яких сприятиме створенню сучасної системи держнагляду, а кількість перевірок бізнесу зменшиться від 15 до 30%.

Як зазначив Максим Нефьодов, перший замміністра економрозвитку, ключовим нововведенням стане запровадження інтегрованої автоматизованої системи держнагляду. У планах – створення бази даних в онлайн-режимі, щоб кожен охочий міг бачити, кого і де перевіряють, а також результат перевірки.

Окрім цього, влада має намір запровадити електронне ліцензування бізнесу.

Експерт зазначив, що вся інформація про перевірки буде в онлайн-доступі, а це дозволить контролювати всі відрахування в держбюджет. Очікується, що портал почне функціонувати вже цьогоріч.

Пан Нефьодов також повідомив, що для всіх контролюючих органів будуть підготовані плани перевірок, що сприятиме подоланню корупції та попереджатиме зловживання, а кожен контролюючий орган протягом року повинен буде затвердити план таких перевірок.

До речі, днями стало відомо, що в Україні діятимуть оновлені міжнародні стандарти аудиту (далі − МСА). Рішення щодо їх впровадження нещодавно було ухвалене Аудиторською палатою України, повідомляє видання FinPost. Так, з 1 червня цього року під час виконання завдань з аудиту і підготовки звітів обов’язково повинні застосовуватися оновлені МСА видання 2015 року.


Читати також:

  1. Міндоходів скоротить кількість перевірок
  2. В Україні суттєво скоротиться кількість банків?
  3. Замість перевірок – горизонтальний моніторинг
  4. Стало відомо, у скільки українському бізнесу обходяться перевірки
  5. Невдовзі кількість інтернет-магазинів значно скоротиться

Тема : News