Лише 5% житла кияни купують з допомогою держави

За повідомлення видання “Дело”, всього 5% житла від усього обсягу угод на первинному ринку Києва українці купують по державним житловим програмам, які реалізує Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Таку інформацію надав Сергій Комнатний, директор Іпотечного центру Фонду в Києві і області.

Так, експерт повідомив, що за 2013 рік на первинному ринку столичних квартир за рахунок державних програм було придбано 723 квартири. Усього ж за минулий рік у Києві у недобудованих будинках було реалізовано майже 14 тисяч квартир. Таким чином, обсяг придбаного житла з допомогою держави у Києві за минулий рік становить приблизно п’ять відсотків від усього ринку первинних квартир у столиці.

Напередодні стало відомо, що вітчизняна будівельна галузь поступово наближається до стану кризового 2009 року. Наразі гравці ринку шукають способи збереження свого бізнесу, адже від лютого до середини березня цьогоріч укладених угод купівлі-продажу на ринку нерухомості було надзвичайно мало. Дещо ожив ринок від другої половини березня, але експерти зазначають, що така ситуація тимчасова, оскільки кошти, зняті українцями з депозитів банків, невдовзі скінчаться.

На думку Михайла Артюхова, управляючого директора компанії ARPA Real Estate, з вітчизняною будівельною галуззю може повторитися ситуація 2009 року, коли невеликі будпідприємства, що будували лише кілька об’єктів і не мали доступу до кредитних коштів, змушені були піти з ринку.


Читати також:

  1. Оцінка житла в Україні впала в ціні
  2. У Києві виникла нова категорія житла
  3. Кияни платитимуть за здачу житла в оренду
  4. Українці більше купують нерухомість
  5. Столична нерухомість: ціни, попит, пропозиція

Тема : News